• Medewerkers L'Oreal Nederland zetten zich in voor een ander

    Stichting Maatvast

Medewerkers L'Oréal Nederland zetten zich in voor inwoners uit Haarlemmermeer

13-06-2017, 16:30 | Lezersnieuws | Sawinah Voortman

Op dinsdag 13 juni vond de L'Oréal Citizen Day plaats. In Dorpshuis het Eiland in Beinsdorp en activiteitencentrum het Rietland in Badhoevedorp. Tijdens de L'Oréal Citizen Day dragen medewerkers van L'Oréal een steentje bij aan een maatschappelijk project of organisatie. De medewerkers zijn bij twee accommodaties van Stichting Maatvast aan de slag gegaan. Bij Dorpshuis het Eiland in Beinsdorp en activiteitencentrum het Rietland in Badhoevedorp hebben zij de accommodatie opgeknapt en een gezellige lunch voor een groep inwoners georganiseerd.

L'Oréal Citizen Day

Jaarlijks organiseert L'Oréal een Citizen Day in maar liefst 160 landen. De thema's duurzaamheid en bewustwording van de maatschappij vormen de rode draad tijdens dit evenement. De medewerkers van L'Oréal kunnen zich aanmelden voor vrijwilligerswerk bij een aantal uiteenlopende maatschappelijke en/of duurzame initiatieven. Met de L'Oréal Citizen Day kunnen medewerkers van L'Oréal zich inzetten voor de maatschappij en iets terug doen voor de gemeenschap. De normale werkzaamheden van de medewerkers worden voor één dag aan de kant gezet, om zich volledig in te kunnen zetten voor een maatschappelijk project. Met deze dag kunnen de L'Oréal medewerkers wereldwijd hun steentje bijdragen aan lokale organisaties.

Verf beschikbaar gesteld via Neighbourly

De verf die bij het Rietland in Badhoevedorp wordt gebruikt is gedoneerd via het platform Neighbourly. Neighbourly is een maatschappelijk sociaal platform dat buurtprojecten en vrijwilligers met elkaar verbindt met het doel om samen transparant te werken aan een prettige leefomgeving. Zij zijn in Amsterdam betrokken bij het project: geef verf een tweede leven. Waarbij hergebruik van verf wordt gestimuleerd door verfresten van inwoners te verzamelen bij kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam. De verf wordt tegen gereduceerd tarief aan inwoners aangeboden en wordt voor sociale projecten gratis beschikbaar gesteld. Neighbourly hoopt in de toekomst een dergelijk project ook in Haarlemmermeer te kunnen starten.