• Mantelzorg & Meer

Misschien wel vrijwilliger worden? Volg vrijblijvend gratis Cursus Dementie

24-02-2016, 16:20 | Lezersnieuws | Mantelzorg & Meer

Mantelzorg & Meer biedt een gratis cursus Omgaan met dementie aan. Bedoeld voor iedereen die overweegt om zich vrijwillig in te zetten voor iemand met dementie, maar nog twijfelt. De cursus is vrijblijvend. Pas daarna beslist de deelnemer of hij of zij verder wil.

Omgaan met

In de tweedelige cursus gaat mantelzorgconsulent Hanneke ten Brinke in op vragen als: Wat is dementie, hoe werkt het geheugen, hoe ga je om met iemand met dementie, wat moet je doen en wat juist niet?

Waar en Wanneer

4 en 18 april, 19.00 - 22.00 uur, Wzc Bornholm, Bornholm 50, Hoofddorp of

5 en 19 april, 14.00 - 16.00 uur, Wzc Groenelaan, Helpende Hand 9, Amstelveen

Match

Besluit de deelnemer zich vrijwillig in te zetten, dan zorgt de Coördinator Vrijwilligers voor een passende match met iemand met dementie. Deze gaat een keer per week op bezoek of op stap. De vaste mantelzorger, vaak de partner, heeft dan even vrijaf. Zo kan deze het intensieve zorgen langer volhouden. Daarbij biedt Mantelzorg & Meer professionele begeleiding, aanvullende cursussen en reiskostenvergoeding.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 1 april via 020-3335353, info@mantelzorgenmeer.nl. Of kijk op http://www.mantelzorgenmeer.nl/vrijwilligers/agenda/algemeen/misschien-wel-vrijwilliger-worden-bij-iemand-met-dementie/