• Kiki Koopman op weg naar persoonlijk record

    Tony van de Velde

Mooie resultaten voor ZPCH-zwemmers

12-12-2017, 12:20 | Lezersnieuws | ZPCH-wz

Afgelopen zondag vond het tweede deel van de minioren/ junioren wedstrijd plaats in zwembad De Waterlelie in Aalsmeer. Door het winterse weer kwam ZPCH met iets minder zwemmers aan de start, maar deze lieten zich wel goed zien. Elf jonge ZPCH-zwemmers kwamen 22 keer van het startblok en zwommen daarmee 18 persoonlijke records. Tevens werd er een clubrecord verbroken.

De grootste verbetering kwam van Kiki Koopman. Zij wist op de 100m wisselslag bijna 4,5 seconde van haar tijd te zwemmen. Zij eindigde daarmee direct achter haar clubgenoten Alysha de Jong en Robin Spreeuw en liet Sophie Brouwer achter haar. De laatste twee zwommen ook een mooi persoonlijk record. Bij de jongens verbeterden Remco de Heij en Thomas Vastenhout zich ook op deze afstand. Op de 100m schoolslag zwom Thomas Vastenhout ruim een seconde van zijn tijd en pakte het clubrecord dat sinds januari 2015 op naam van Marijn Kagchelland stond.

De 8-jarige Jenny Muntinga liet haar tegenstanders ver achter zich en zwom op de 100m schoolslag haar snelste tijd tot nu toe. In dezelfde leeftijdscategorie bij de jongens zwommen Jody Stricker, Jelte de Jong en Denahi Waterfort dezelfde afstand voor de eerste keer. Helaas leverde dit voor Denahi een diskwalificatie op. Jody en Jelte zetten een mooie tijd neer en Jelte wist zelfs als tweede te eindigen. Ook Doris Breij liep tegen een diskwalificatie aan op de 100m schoolslag maar maakte dit weer goed op de 100m wisselslag. Een afstand die ze voor het eerst zwom.