Na ruim een halve eeuw dit jaar de laatste Rode Kruis Boottocht Badhoevedorp

17-06-2019, 20:58 | Lezersnieuws | Dick

Na 55 boottochten met deelnemers uit Badhoevedorp is er een einde gekomen aan de Rode Kruis Boottochten.

Het  landelijk bestuur van het RodeKruis heeft besloten een punt te zetten achter de 'sociale taken'  waaronder de bingo-middagen, de boottochten en de vakantieweken.

EHBO-inzet, EHBO-opleidingen, hulp bij nationale rampen en hulp bij zelfredzaamheid zijn voortaan de hoofdactiviteiten van het Rode Kruis voortaan.

Zaterdag 15 juni was er dus de allerlaatste tocht, dit keer met ruim 155 deelnemers en 19 vrijwilligers en een verpleegkundige en twee Rode Kruis EHBO-ers; in het Rode Kruis team ook Hidde en Wouter (de jongsten onder de vrijwilligers).

‘s Morgens werden de deelnemers naar de boot in het Amsterdamse Bos gebracht door tientallen chauffeurs die de mensen, geheel belangeloos, thuis hadden opgehaald. Ook een bus van het Rode Kruis en de bus van de Meerwende werden ingezet om alle  deelnemers aan boord te krijgen.

De dag begon behoorlijk nat maar rond het middaguur kwam de zon door en hadden we de rest van de dag aangenaam weer. Een bijzondere dag met dag met een prachtige tocht over de Westeinderplassen en de Kagerplassen. Koffie met gebak, een drankje vóór de heerlijke lunch, en voldoende drinken (want het werd ’s middags flink warm) maakten de tocht erg aangenaam!

In de ochtendduren werden de gasten aangenaam vermaakt door twee illusionisten, David en Rico, die hun vak goed verstaan en allerlei goochelkunsten aan tafel lieten zien. Door vingervlugheid met speelkaarten, touw, en munten waren de diverse trucs onnavolgbaar maar wel zeer de moeite waard!

Tijdens de tombola, die we altijd na de lunch houden, werden veel deelnemers een prijsje rijker. Alle prijzen (meer dan 200) werden beschikbaar gesteld door heel veel winkeliers uit Badhoevedorp.

Om ca. 16:00 waren we weer terug in het Amsterdamse Bos. Alle deelnemers kregen als aandenken nog een mooi blikje Rode Kruis pleisters mee. Iedereen werd door de weer aanwezige chauffeurs keurig thuis gebracht.

Hier en daar een traantje omdat het  voorbij is maar ook dankbaarheid van alle tochten van  de afgelopen jaren. ‘Wat een geweldige dag………..’ was dé opmerking van de dag op de loopplank vanaf de boot.

Ook de leden van het Rode Kruis-team en de bemanning van de MS Jacqueline van Rederij Randmeer uit Elburg, waren moe maar zeer voldaan.

De herinnering blijft………