• Taalles zonder grammatica

    Edwin Gerritsen

Nederlandse les basisschool Klimop

09-07-2019, 10:19 | Lezersnieuws | Carmen

Basisschool Klimop in het centrum van Hoofddorp is de eerste onderwijsinstelling die zich actief wil gaan inzetten om de buitenlandse ouders van leerlingen te helpen om de Nederlandse taal te leren. Hiertoe gaan zij een bijzondere samenwerking aan met talenschool Talenmeester, eveneens in Hoofddorp gevestigd.

Haarlemmermeer telt steeds meer niet-Nederlandstalige inwoners. Expats en immigranten komen in groten getale naar onze gemeente. En ook al kunnen veruit de meesten zich prima redden in het Engels, het leren van de Nederlandse taal is geen overbodige luxe.

Het probleem is echter vaak dat de drempel om Nederlands te leren hoog is: mensen hebben weinig tijd en daarnaast is het nogal wat om weer ‘de boeken in te duiken’.

Talenmeester heeft met het aanbod van Spaanse en Franse cursussen al laten zien dat het bestuderen van een taal zeker niet nodig is. En dit concept wordt nu ook ingezet voor de lessen Nederlands. Geen grammaticaregels, maar wel praktische communicatie die altijd begrijpelijk gemaakt wordt tijdens de les. De cursisten leren Nederlands door te luisteren, door te lezen en door verhalen. Basisschool Klimop stelt een van de leslokalen hiervoor ter beschikking aan Talenmeester.

Meer informatie in het Nederlands is te vinden op www.talenmeester.nl/werkwijze/

Via info@talenmeester.nl kan iedereen ook nog contact opnemen voor verdere vragen.

Op de website www.bs-klimop.nl/ is meer informatie te vinden over Klimop.