• Robin Spreeuw

    Tony van de Velde

Negen ZPCH-zwemmers in finale

07-11-2017, 14:31 | Lezersnieuws | ZPCH-wz

Afgelopen zondag vond het tweede deel van de junioren/jeugd wedstrijd plaats in thuisbad Sportcomplex Willem Alexander. De ZPCH-zwemmers lieten zich goed zien en kwamen 57 keer aan de start en zwommen 35 persoonlijke records. En maar liefst negen zwemmers plaatsten zich voor de finales.

De grootste verbetering kwam van Robin Spreeuw. Zij wist op de 400m vrije slag dik 23 seconden van haar tijd te zwemmen. Ze plaatste zich daarmee in de finale 100m vrije slag en eindigde met opnieuw een persoonlijk record op een zesde plek. Ook Alysha de Jong kwam uit op deze afstand en werd derde in de finale.

Kas van de Vaart plaatste zich na de 200m rugslag ook in de finale en werd vijfde. De 200m wisselslag zorgde voor meer finaleplaatsen. Bij de junioren 2 en 3 zwom Kiki Koopman een persoonlijk record en eindigde in de finale 100m wisselslag als vijfde. Sophie Brouwer en Pien de Boer plaatsten zich ook voor deze finale, waarbij Sophie als zevende eindigde. Pien werd in de finale helaas gediskwalificeerd. Bij de jeugdzwemmers werd Kim Zwinkels tweede, Sanne Homan vierde, Annabel Jansen met een mooi persoonlijk record vijfde en Meike Amundsen zevende.