Nelson doneert aan kindertehuis Bahay Aurora op de Filipijnen

22-06-2018, 12:24 | Lezersnieuws | joop

Vrijdag 22 juni nam Joop Stroes namens kindertehuis Bahay Aurora op de Filipijnen 34 paar schoenen in ontvangst.

Bahay Aurora is een kindertehuis in Baras, ongeveer 40 km ten oosten van de hoofdstad Manila. Het kindertehuis biedt plek aan 40 kinderen variërend in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar. Joop komt daar al 7 jaar als vrijwilliger. Begin mei net terug van een bezoek aan het tehuis zag hij een oproep op Facebook van één van de ‘houseparents’ met de vraag of mensen schoenen over hebben voor de kinderen omdat ze binnenkort weer naar school zouden gaan. De kinderen hebben daar van 1 april tot 1 juni zomervakantie en dragen een schooluniform met daaronder zwarte schoenen.

Joop besloot de stoute schoenen aan te trekken en benaderde Ezra Overbeek, medewerker bij Nelson en bekende van Joop met de vraag of Nelson schoenen zou willen sponsoren.

Nelson reageerde daar meteen positief op en na het inventariseren van de benodigde schoenmaten ging men aan de slag om alles in orde te maken.

De kinderen weten nog niet dat ze allemaal nieuwe schoenen krijgen dus dat zal een grote verrassing voor ze zijn.

Namens de leiding van Bahay Aurora en vooral de kinderen een welgemeend ‘hartelijk dank’ of op zijn Filipijns ‘Salamat Po’ aan Nelson Schoenen voor het sponsoren van de schoenen!