• Iris Bouwman

    Eigen foto

Nieuwe plek voor schrijvers in de Haarlemmermeer

17-02-2019, 19:27 | Lezersnieuws | Iris

Wil jij een boek schrijven? Maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? En hoe bouw je je verhaal op en welke personages kies je? Vanaf nu kun je met al je vragen terecht bij de schrijfcursussen en schrijfochtenden in de nieuwe Schrijfstudio van Schrijven in de Haarlemmermeer. 

Schrijven in Hoofddorp
Sinds 1 januari van dit jaar heeft de Haarlemmermeer een nieuwe schrijfplek voor schrijvers die dit jaar écht aan de slag willen met hun boek. Iris Bouwman van Schrijven in de Haarlemmermeer verzorgt schrijftrainingen en schrijfochtenden in bedrijfsverzamelpand De Burgemeester in Hoofddorp. En de bedoeling is deze in de loop van het jaar uit te breiden naar meer plekken in de gemeente.

In de buurt
Iris Bouwman, schrijfcoach en schrijver van 3 boeken: “Ik vind het altijd inspirerend om met andere schrijvers samen te schrijven of een schrijfcursus te volgen. Wat me opviel is dat er voldoende plekken in Nederland zijn om te schrijven, maar geen enkele in de Haarlemmermeer. Dus dacht ik: dat ga ik zelf organiseren! Want hoe mooi is het om een schrijfplek te hebben in je eigen woonplaats? En samen met andere schrijvers uit de Haarlemmermeer aan de slag te gaan met het allerleukste wat er is: schrijven! Dus ben ik op zoek gegaan naar een plek. En die heb ik gevonden in De Burgemeester.”

Schrijfworkshops en schrijfochtenden
Om schrijvers te helpen met het schrijven van hun boek, geeft Iris schrijfworkshops. Daarnaast is er een keer per maand een schrijfochtend: 2,5 uur schrijven aan je eigen boek, waarbij schrijfcoach Iris jouw vragen beantwoordt en je verder op weg helpt. “Een schrijfochtend is bedoeld om meters te maken met je boek. Schrijven dus. Ik neem altijd een stapel schrijfboeken mee, mocht de inspiratie even wegzakken. En heb je vragen, dan sparren we samen over wat je verhaal nodig heeft, zodat je weer verder kunt schrijven.”

Mooie boeken uit de Haarlemmermeer
Iris Bouwman heeft met Schrijven in de Haarlemmermeer een duidelijk doel: “Behalve dat schrijven gewoon leuk is, zou het geweldig zijn als er over een tijdje allerlei mooie boeken uitkomen van schrijvers uit de Haarlemmermeer en omstreken. Het schrijftalent is er, dat weet ik zeker!”

Meer informatie
Meer informatie over, en aanmelden voor de schrijfochtenden en schrijfworkshops van Schrijven in de Haarlemmermeer kan via mindfulmama.nl/schrijven-in-de-haarlemmermeer.