• Pancratius F1 met de wisselbeker

    Michiel Jacobs

Pancratius F1 wint super F toernooi bij Legmeervogels

30-05-2016, 17:20 | Lezersnieuws | Gijs Visser

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij wellicht een leuk stukje voor in de krant:

Pancratius F1 heeft zondag 29 mei het sterke super F toernooi gewonnen bij Legmeervogels in Uithoorn. Na een mooi defile van alle ploegen die met verenigingsvlag het veld op kwamen konden de spelers de eerste wedstrijd beginnen tegen het sterke Kolping Boys. Pancratius was veel sterker maar had het vizier nog niet helemaal scherp staan. Het werd een kleine overwinning van 2-0. De volgende wedstrijd was tegen Roda 23. Na een achterstand van 1-0 konden de jongens met veel inzet en strijd de wedstrijd omkeren en uiteindelijk met 3-1 afsluiten. De laatste wedstrijd uit de poule was tegen het Amsterdamse Zeeburgia. Het was een gelijk opgaande wedstrijd die door een doelpunt in de laatste minuut werd verloren. Toch kon Pancratius door naar de kwartfinale waarin we een oude bekende Abcoude tegen kwamen. Hier hadden we nog nooit van gewonnen dus ze wisten wat ze moesten doen om door te gaan. Pancratius vloog er vanaf de aftrap vol tegen aan en Abcoude wist niet wat ze overkwam. In een mum van tijd was het 3-0 en Pancratius speelde de wedstrijd professioneel uit.

De halve finale was tegen de gastheer Legmeervogels. Pancratius wat onlangs op een ander toernooi in de halve finale strandde na in de poule gewonnen te hebben van Feyenoord en PSV was er op gebrand om nu wel de finale te halen liet er geen gras over groeien en versloeg de gastheer met maar liefst 5-1 en de finale was bereikt tegen…. Zeeburgia. Kans op revanche van de eerder gelden nederlaag op de dag. De trainers Ralf en Lesley hadden de opstelling iets gewijzigd en dat wierp zijn vruchten af. Zeeburgia had niet in te brengen en Pancratius won met 1-0 de finale. De beker en wisselbeker waren binnen.

Volgend jaar mag de nieuwe F1 proberen de beker te verdedigen. De huidige F1 wordt volgend jaar de E3/O10 die in een van de hoogste klasse' s van de regio gaat spelen wederom onder leiding van de huidige trainers die nog veel potentie in het talentvolle team zien.