• Kuiper en Elburg

  Remco Brandt
 • Kuiper met zuster de Waard

  Remco Brandt
 • Kuiper samen met Bakker

  Remco Brandt
 • Bezoek van zijn dochter

  Remco Brandt

Prachtig acteerwerk Rijzenspelers in 'Zondagskinderen'

12-11-2017, 14:50 | Lezersnieuws | Remco Brandt

Zaterdag 11 november was de première van de tragikomedie Zondagskinderen van Bob Larbey, gespeeld door de Rijzenspelers. Een prachtige en ontroerende voorstelling waarbij er veel momenten waren om, bevrijdend, te kunnen lachen. Wederom weten de Rijzenspelers een voorstelling neer te zetten die in de theaters niet zou misstaan en vraagt om meer!

Zondagskinderen speelt zich af in een particulier verzorgingshuis, bewoner Kuiper, ijzersterk acteerwerk van Evert van Putten, is de hoofdpersoon die we gedurende het stuk volgen. Jan Kuiper is een oud-militair die fysiek steeds minder wordt, hij is bevriend met Elburg. Samen strijden ze, met de nodige humor tegen de ongemakken van het ouder worden. Elburg, een prachtige rol van Jeroen Rinkel is qua fysiek wat beter maar zijn geest laat het steeds vaker afweten. De scenes van Kuiper en Elburg zijn mooi, ontroerend en vol met humor. Beiden beseffen dat het allemaal wat minder gaat, maar ondertussen testen zij elkaar en zit er een mooie diepere laag in de ironie en hun humor. In het verzorgingshuis weet Kuiper zich omringd door goede zorg van zuster de Waard, een subtiele rol van Wietske Pet en huishoudster Bakker, sterk neergezet door Sylvia Broos. Zowel de Waard als Bakker hebben een zwak voor Kuiper die hen met zijn cynische maar humorvolle opmerkingen het vuur aan de schenen legt. Vooral Bakker moet het daarbij ontgelden.

Maandelijks komen zijn dochter en schoonzoon op bezoek: Julia en Peter, fantastisch spel door Marianne Arendse en Peter Maarsen. Het bezoek is een verplicht nummer, dat zorgt voor plaatsvervangende schaamte in de zaal.

Zondagskinderen, regie door Remco Brandt, is een stuk dat u zeker gezien moet hebben. Prachtig acteerwerk en een humorvol kijkje richting ons eigen voorland!

Op 17 en 18 november zijn er nog voorstellingen waarvoor nog kaarten beschikbaar zijn. Via www.rijzenspelers.nl of telefonisch: 0297-327840 kunt u aan kaarten komen. Aanvang: 20.00 uur in dorpshuis de Reede, schouwstraat 14 in Rijsenhout.