• Omnia Cup

    RDG Academy
  • Brussels Cup

    RDG Academy

RDG Academy op twee internationale toernooien

23-11-2017, 17:40 | Lezersnieuws | RDG Academy

Afgelopen weekend stond het geheel in het teken van Ritmische Gymnastiek voor de nieuwe vereniging Rhythmic Dreams Gymnastics Academy (RDG Academy).

Voor de derde keer werd op zaterdag18 november de Omnia Cup gehouden in sporthal De Bloemhof te Aalsmeer. Ritmische gymnasten van veertien verenigingen, afkomstig uit België, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Nederland streden om de medailles. De gymnasten kwamen uit op B en C niveau. RDG Academy kwam uit met zes gymnasten.

Voor zowel gymnasten, trainsters als juryleden was het weer even wennen. Het nieuwe wedstrijdseizoen breekt aan met nieuwe oefeningen en materialen. Het is fijn om wat wedstrijdervaring op te doen, voordat de landelijke wedstrijden beginnen.

In de loop van de dag werden sierlijke oefeningen getoond, voor de mini's (de allerjongsten) nog zonder materiaal, voor de andere leeftijdscategorieën in opgaande moeilijkheidsgraden tot aan de senioren, met diverse materialen, aan het publiek.

Aan het eind van de middag liet Yasmine van Es haar nieuwe lint-oefening zien voor aankomend seizoen. Daarna volgden coaches Ilse Huiskens en Lisa Vos met een demo op de muziek van Pink met het nummer What about us. Deze werden gewaardeerd met een luid applaus van het publiek.

De dag werd afgesloten met de prijsuitreiking. Diploma's, bloemen en bokalen werden verdeeld onder degenen met de hoogste scores in iedere categorie. Yun Li Zwetsloot kreeg een zilveren medaille omgehangen. Daarnaast waren nog een aantal extra prijzen te verdelen voor miss elegantie, miss flexibiliteit, miss gracieus, miss expressie, miss aanstormend talent en niet te vergeten miss pechvogel.

Zondag reisden gymnasten uit Letland, Frankrijk, Armenië, Bulgarije, Moldavië, Duitsland en Nederland naar Brussel voor de Brussels Cup. Voor de vier gymnasten van RDG Academy was het een leuk en leerzaam toernooi. De gymnasten waren deze dag succesvol met één gouden, éen zilveren en twee bronzen medailles.