• Poster

    Bob van der Laarse
  • Verwikkelingen

    de Rijzenspelers
  • de Rijzenspelers

Rijzenspelers spelen 'de Woonboot'

18-03-2017, 16:13 | Lezersnieuws | Remco Brandt

Toneelvereniging De Rijzenspelers speelt 1, 7 en 8 april 'De woonboot', een relatiekomedie van Haye van der Heijden. Na de succesvolle opvoeringen van 'Koppen dicht' in november, nu een komedie. Een avondvullende voorstelling met een knipoog richting de relatie!

De woonboot (1995) is een komedie van Haye van der Heyden. De woonboot gaat over Nico en Wilma, vijf jaar getrouwd en hun huwelijk is in een enorme crisis beland. Op een avond, als de zoveelste echtelijke ruzie het hoogtepunt heeft bereikt en die escalatie zodanig groot is, wordt het besluit genomen te stoppen. Nico heeft het helemaal gehad met Wilma. Niks is goed en altijd commentaar. Ze is gewoon niet lief genoeg! Ga naar Thailand, roept zij, en koop daar iets volgzaams dat je niet kan verstaan! Niet lang daarna is de scheiding een feit en betrekt Nico met de jonge mooie en volgzame Petcharin een pittoresk gelegen woonboot.

De woonboot is een relatiekomedie die bij vlagen sterk op de lachspieren werkt. Herkenning zal daarbij ongetwijfeld een rol spelen! Van der Heyden is een van de meest succesvolle Nederlandse komedieschrijvers (Rijzenspelers: Flat van Jet 2010, Bedgeheimen 2012 en Gouwe handjes 2016). Hij weet met snelle dialogen de kern te raken om de onmacht van mensen in het omgaan met elkaar schrijnend aan het licht te brengen.

Nico en Wilma willen eigenlijk juist wel bij elkaar blijven maar weten het beiden te verpesten door juist niet te zeggen wat ze eigenlijk zouden willen zeggen. Wat is er heerlijker dan te kijken naar de spiegel die De woonboot op sommige momenten is en afgewisseld met kluchtige elementen zorgt voor een heerlijk avondje kijken naar andermans leed. De woonboot laat u lachen, ontroeren en zal u zeker stof tot nadenken geven…

De woonboot, regie door Remco Brandt, wordt opgevoerd op 1, 7 en 8 april in de Reede in Rijsenhout, Schouwstraat 14. Kaarten kunnen gereserveerd worden via de website van de Rijzenspelers: www.rijzenspelers.nl of telefonisch: 0297-327840.