• Astrid en Danny A-klasse combi standaard dansen, 3e plaats

  • Joan en Linda D-klasse combi, 5e plaats

  • Astrid en Linda D-klasse duo, 4e plaats

  • Miranda en Ronald Hoofdklasse combi, 3e plaats

  • Miranda en Danny Hoofdklasse duo, 1e plaats

  • het hele team

Rolstoeldansers succesvol op kerstwedstrijd

13-12-2015, 21:31 | Lezersnieuws | Maureen Dijkman

De meest sfeervolle wedstrijd van het jaar; de Christmas Challenge Trophy in het Overijsselse Oldenzaal. Tien dansers van Walking Wheels nemen het in verschillende op tegen dansers uit heel Nederland.

Marga en Wieger van Lith dansen A-klasse duo 1 en starten in een categorie van 15 paren (ballroomdansen) en 9 paren (Latijns Amerikaanse dansen). In de latin blijken ze na twee rondes net buiten de finale te vallen, in standaard dansen ze zichzelf de halve finale in.

Arnold en Meriam van der Klauw dansen combi A-klasse 1 en staan in de standaard én in de latin op de vloer. Bij de latin-dansen waardeert één van de vijf juryleden hun dansen duidelijk meer dan de overige. Bij de standaard noteren twee juryleden een derde plaats. In beide categorieën ontvangen ze uiteindelijk een medaille voor een vierde plaats

Joan Nunemete en Linda Castien krijgen voor hun drie dansen in de beginnerscategorie D-klasse combi 1 plaatsingen van twee t/m vijf. De Engelse wals is de beste dans, in beide rondes. Ondanks een mix van plaatsingen eindigen ze als vijfde.

Astrid Jonker en Linda Castien staan voor het eerst samen op de wedstrijdvloer; in D-klasse duo 2. Ook voor hen zeer verschillende waarderingen. Uit de resultaten blijkt weer dat dansen een jurysport is waarbij elk jurylid het accent anders legt ten aanzien van de prestaties; wat telt het zwaarst; in de maat dansen, de techniek of de muzikaliteit van een danspaar? Joan en Linda eindigen op een verdiende vijfde plaats.

Astrid Jonker en Danny Castien dansen A-klasse combi 2. Zij groeien duidelijk in de wedstrijd. In hun tweede finale zijn de plaatsingen gemiddeld genomen wat hoger dan in de eerste. Bij een wedstrijd met twee finales tellen de resultaten van beide even zwaar. Het levert Astrid en Danny uiteindelijk een medaille voor de derde plaats op.

Miranda Moleman en Ronald van Nus dansen in de hoogste combi categorie; Hoofdklasse. En ook hier is de mening van één jurylid duidelijk afwijkend; waar de anderen voor alle dansen een derde plaats geven is er steeds een tweede, soms zelfs eerste plaats (slow foxtrot) bij.

Miranda Moleman en Danny Castien tenslotte dansen ook Hoofdklasse, maar dan duo. Ze hebben hun gewijzigde programma goed op de vloer kunnen zetten en hiermee direct een generale gedanst voor de wedstrijd zondag in Bratislava. Ze ontvangen de eerste prijs.

Met het eremetaal reizen de dansers terug, Danny & Miranda gaan direct door naar Bratislava.

Zie ook: www.walkingwheels.nl.