• Vrouwenploeg van RTC Hoofddorp

    P. Raven

RTC Hoofddorp start een vrouwenploeg

10-06-2018, 16:34 | Lezersnieuws | Pascal

Als start van de vrouwenploeg, organiseren wij op zondag 1 juli een fietsclinic. De clinic is bedoeld voor alle vrouwen met een racefiets die het leuk vinden om regelmatig toertochten te (gaan) rijden. Tijdens een introductie gaan we in op een goede fietshouding, het rijden in een groep en do’s en don’ts op gebied van veiligheid en techniek.

Na de theorie stappen we op de racefiets voor een tochtje. De afstand houden we beperkt (circa 30 km) en de snelheid zal rustig blijven, zodat het leuk is voor iedereen. Samen uit en samen thuis! Tijdens de fietstocht is er altijd wel een ‘brede’ rug waarachter je uit de wind kunt rijden als je nog niet van die goed getrainde benen hebt.

Deze fietsclinic op 1 juli wordt gevolgd door vervolg-clinics op 8 juli (45 km) en 15 juli (60 km), waarin de afstand stapsgewijs toeneemt. Na afronding van deze clinics kunt u zich aansluiten bij onze vrouwen-groep. De eerste vrouwen-groepsrit start op zondag 29 juli.

De fietsclinic vindt plaats in en vanaf het Clubgebouw sportcomplex Toolenburg. We beginnen om 09:00 uur, het eind is om circa 12:30 uur.

Meedoen kan alleen na aanmelding via https://www.rtc-hoofddorp.nl/fietsclinic-vrouwen/