• Basis scholieren strijden op basketbaltoernooi

    Ricardo Berkhout

Ruim 600 deelnemers aan basis scholenbasketbaltoernooi

29-12-2017, 18:20 | Lezersnieuws | Willem Berkhout

Op 27 en 28 december vond het jaarlijkse schoolbasketbaltoernooi plaats, het zogeheten Basketball'sCooltoernooi. Dit jaar vierde het toernooi alweer zijn 46e editie! Basisscholieren uit heel Haarlemmermeer gingen de sportieve strijd aan in het Sportcomplex Koning Willem Alexander. Anders dan de officiële regels speelden de teams in 3 tegen 3 verband op een klein veld met 2 baskets. Met goed samenspel en flitsende acties werd het publiek vermaakt door de ruim 600 enthousiaste deelnemers. In totaal deden er 121 teams mee van 25 verschillende scholen. Alle deelnemers hebben een prijs gekregen in de vorm van een strippenkaart waarmee zij 3 keer gratis kunnen meetrainen bij de Basketball'sCool trainingen in Hoofddorp en Nieuw Vennep.

Het toernooi kan zo'n succes worden door de inzet van veel voornamelijk jeugdige vrijwilligers. Basketbalverenigingen The Challengers en BV Hoofddorp hebben veel leden bereid gevonden om te helpen.

Sponsoren maakten het mogelijk om het toernooi dit jaar kosteloos te laten plaatsvinden. De dank hiervoor gaat dan ook naar Sportservice Haarlemmermeer, Hema Hoofddorp en First Place horeca.