• Scholen Beeball Toernooi bij SC Badhoevedorp

    Nathaly Vonk

SC Badhoevedorp ontvangt scholieren voor het jaarlijkse Beeball toernooi.

19-06-2016, 22:01 | Lezersnieuws | Vanessa Oudshoorn Spaargaren

Badhoevedorp, 18 juni 2016 - Ook dit jaar was SC Badhoevedorp de gastheer voor het Scholen Beeball Toernooi in Badhoevedorp. Woensdag 8 juni werden de kinderen uit de groepen 1 t/m 4 ontvangen en woensdag 15 juni was het de beurt aan de bovenbouw leerlingen. In totaal hebben ongeveer 240 kinderen kunnen genieten van een heerlijke en sportieve beeballmiddag.

Beeball is een instapversie van het echte honkbal, speciaal voor kinderen in de leeftijdscategorie van groep 1 t/m 7 van de basisscholen. De teams zijn gemengd, zowel jongens als meisjes hebben zich massaal aangemeld. Een team bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 spelers. Er wordt gespeeld op 6 verschillende velden van elk 3 honken, volgens de Beeball rookie league spelregels. Ieder team speelde meerdere wedstrijden van een half uur, waarin iedereen tenminste 2 keer kon slaan en fielden. Er werd goed geslagen en hard gelopen tussen de honken. Er werden tot vreugde van de spelers (en het publiek) veel "home runs" geslagen en ook werden er ballen spectaculair gevangen.

Woensdag 7 juni kende een overheerlijk voorjaarszonnetje en bijbehorende aangename temperatuur. De spelers hadden over het aantal supporters niet te klagen. Vele toegestroomde ouders, opa's en oma's, broertjes en zusjes wilden op deze woensdagmiddag wel genieten van de ambiance. Ook de vrijwilligers van SC Badhoevedorp waren in grote hoeveelheid aanwezig. De kinderen uit de verschillende honkbalteams hielpen de kinderen uit de onderbouw het spel te begrijpen. Vanuit de verschillende honk- en veldposities werden de scholieren door de jonge honkballers gecoacht.

Woensdag 15 juni was het weer onvoorspelbaar. Ook vandaag waren de vele vrijwilligers van SC Badhoevedorp volop aanwezig en trotseerde het publiek de regen, welke gelukkig afgewisseld werd door een zomers zonnetje. De sfeer zat er ook deze dag goed in en de vier Badhoevedorpse basisscholen streden volop om de eer.

'Het waren 2 fantastische middagen die mede mogelijk gemaakt zijn door de kinderen van verschillende basisscholen in Badhoevedorp, het enthousiaste publiek en de vele vrijwilligers van SC Badhoevedorp," aldus Lukas Rammeloo, voorzitter van de Honk-en softbal commissie binnen SC Badhoevedorp, die zeer tevreden terugkijkt op deze dagen. "Met de organisatie van dit soort evenementen brengen we de honk- en softbal sport onder de aandacht bij de scholieren en bieden wij hen de gelegenheid om kennis te maken met deze sport.