• Uitreiking BBQ prijs

    NMCX Centrum voor Duurzaamheid

Schoonmaakgroep Lisserbroek SamenMeer wint afvalvrije BBQ-party

02-05-2016, 11:20 | Lezersnieuws | NMCX Centrum voor Duurzaamheid

De schoonmaakgroep van Lisserbroek SamenMeer heeft met hun originele schoonmaakactie tijdens Landelijke Opschoondag een BBQ-party gewonnen, geheel verzorgd door NMCX Centrum voor Duurzaamheid. In Haarlemmermeer deed NMCX een oproep voor de meest originele actie binnen het thema 'Samen houden we de wijk schoon', waarna er veel leuke acties zijn georganiseerd. Afgelopen woensdag werd de prijs uitgereikt tijdens een bijeenkomst in Papa's Beach House in Hoofddorp.

Lisserbroekse sloten SuperSchoon

Lisserbroek SamenMeer organiseerde een actie om de Lisserbroekse sloten schoon te maken. Samen met bewoners én de brandweer gingen ze met laarzen de sloten in. "Het is zo leuk om te zien dat als je met elkaar aan de slag gaat, er ook steeds meer mensen gaan helpen" aldus Lily van Lisserbroek SamenMeer. Arjanne Lagendijk, directeur van NMCX Centrum voor Duurzaamheid, gaf bij de bijeenkomst aan: "Gemeenschapsorganisatie Lisserbroek SamenMeer is altijd op zoek naar manieren om samen meer te bereiken, en dit hebben ze tijdens Landelijke Opschoondag laten zien". Arjanne vormde samen met Angeline Kierkels (algemeen directeur van Meerlanden) en Chiel de Block (Young Sustainable NMCX, en duurzame koploper 2016) de jury.

Een schone toekomst begint bij betrokken jongeren

De 11-jarige Rosanne overhandigde afgelopen woensdag de tegoedbon voor de BBQ-party aan Lily van Lisserbroek SamenMeer. Rosanne is sinds kort zwerfafvalambassadeur van NMXC en wil graag andere jongeren inspireren om zwerfafval tegen te gaan: "Ik vind het belangrijk dat de natuur schoon is en blijft, zodat het netjes is en wij en de dieren goed kunnen leven. Afval hoort dan ook gewoon in de prullenbak!". Net als Rosanne vindt Lily initiatieven om samen de wijk schoon te houden erg belangrijk. "En dat een jonge meid als Rosanne ons deze prijs heeft overhandigd maakt het extra speciaal. Een schone toekomst begint bij betrokken jongeren."