• District-kampioen Natasja Rommerts

    Bart Treuren

Spannend ritmisch gymnastiek weekend.

17-04-2016, 22:02 | Lezersnieuws | rg SV Pax

Afgelopen weekend was het een druk weekend voor de ritmisch gymnasten van SV Pax. Zo vond op zaterdag 16 april in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander de district-finale Ritmische Gymnastiek voor het C-niveau plaats. En op zondag 17 april was de eerste plaatsingswedstrijd groepen A/B in Dordrecht, waar SV Pax met twee groepen aan de start kwam.

Zaterdag namen gymnasten van De Badhoeve (Amsterdam), SV Pax (Hoofddorp), GTV Hilversum (Hilversum), GV Attila (Utrecht), GV Impala (Leusden), GV Vogel (IJsselstein), RGC Eleganza (Utrecht), Ritmica (Amsterdam) en SV Omnia (Aalsmeer) tegen elkaar op. Voor de zes gymnasten van SV Pax was het een spannende dag, omdat zij streden om een plaats in de finale.

In de vroege ochtend waren de mini's Yun Li Zwetsloot en Jennifer Rood aan de beurt. Yun Li liet twee prachtige oefeningen zien die goed waren voor een eerste en een tweede plaats. Jennifer liet haar hoepel-oefening zien aan de jury en het publiek. Deze was goed voor een vijfde plek. Zeer knap van de eerste jaars gymnasten.

Bij de senioren wist Natasja Rommerts haar goede vorm van de vorige wedstrijd vast te houden en liet twee stabiele oefeningen zien. De jury beloonde haar met een welverdiende gouden medaille.

In de middag was het de beurt van de Benjamins Alina Samoriz en Lisa Donkervliet. Beide lieten hun baloefening zien op muziek uit de film Anastasia. Lisa eindigde op de eerste en Alina op de tweede plaats. Bij hun duo-oefening spatte het enthousiasme ervan af en werd het door de jury gewaardeerd met een vierde plek.

Bij de Pre-junioren kwam Marith Elfering vandaag in actie voor SV Pax. Zij liet een nette oefening zien. Ze eindigde op een tiende plek. Samen met haar duopartner Alina liet zij een act zien met hoepels. Ze eindigden op een zesde plaats.

De volgende wedstrijd, de finale waarop de gymnasten van het C-niveau zullen uitkomen vindt plaats op 21 mei in Zuidlaren.

Zondag was het de beurt aan de groepen. Na maanden trainen hebben beide groepen hun oefening met hoepel laten zien. Het was een wervelende show op muziek van The Atomic Fireballs, met diverse elementen, pirouettes, attitude evenwichten en danspassen. Groep 1 eindigde op de vierde en groep 2 op de tiende plaats. De volgende plaatsingswedstrijd voor het NK vindt plaats op 29 mei in Amsterdam.