• Rookvrije generatie DIOS O13-6 met bestuurslid Leon van Elk

    J.K

S.V. DIOS trapt af naar een Rookvrije Generatie!

06-11-2017, 17:50 | Lezersnieuws | J.K

S.v. DIOS uit Nieuw-Vennep heeft op 01 november 2017 de aftrap gegeven voor het invoeren van een rookvrij sportterrein.

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken speelt een belangrijke rol bij het krijgen van long-, hart- en vaatziekten. Naast het feit dat roken ongezond is kan het, door het zien roken van anderen, voor kinderen als normaal en misschien zelfs aantrekkelijk lijken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel.

"Als vereniging willen we graag het goede voorbeeld geven door ons sportterrein, waar veel kinderen komen, rookvrij te maken." aldus het bestuur van s.v. DIOS welke dit initiatief tijdens de algemene ledenvergadering aan hun leden heeft voorgelegd. "Het onderwerp is landelijk ook heel actueel daarnaast ontvingen we meerdere verzoeken vanuit de leden om aanpassing van het rookbeleid. Het is fantastisch dat met een overtuigende meerderheid is ingestemd met dit voornemen, het draagvlak is zo groot dat zelfs hardnekkige rokers pal achter dit besluit staan".

Het initiatief van s.v. DIOS sluit aan bij de beweging 'op weg naar een Rookvrije Generatie'. Initiatiefnemers van deze beweging zijn de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Landelijk zijn er al vele (sport)verenigingen voorgegaan in de stap naar een Rookvrije Generatie, s.v. DIOS sluit zich hier graag bij aan en vraagt iedereen die op het sportterrein komt, het terrein rookvrij te houden om zo kinderen het goede voorbeeld te geven.

(meer informatie over Rookvrije Generatie?: www.rookvrijegeneratie.nl).