• Eva Oortwijn

    Bart Treuren
  • Jeanine van Son

    Bart Treuren

SV PAX Ritmische gymnastiek op internationaal toernooi

30-10-2016, 19:03 | Lezersnieuws | rgsvpax

Zaterdag 29 oktober j.l. stond geheel in het teken van de tweede internationale RG Omnia Cup.

Het was een leuk toernooi voor de 9 gymnasten van SV Pax onder leiding van trainster Lisa Vos.

Al vroeg in de ochtend startte de wedstrijd in sporthal De Bloemhof in Aalsmeer.

Bij de Pre-junioren B startte Alina Samoriz als allereerste. Zij liet haar nieuwe baloefening op Griekse muziek zien en vervolgens haar oefening zonder materiaal. Ze eindigde op een prachtige 3e plaats.

De Benjamins 4B Lisa Donkervliet en Yun-Li Zwetsloot zijn na een mooie oefening zonder materiaal op muziek uit de film Cinderella, respectievelijk 6e en 10e geworden.

Aan het eind van de middag was het de beurt aan onze Junior B Jeanine van Son. Haar oefeningen werden door de jury gewaardeerd met een 12e plek.

In de groep senioren B kwamen 4 gymnasten van Pax in actie. Andra Harmsen liet 2 keurige oefeningen zien met hoepel en knotsen en werd daarmee uiteindelijk 8e. Ilse Huiskens liet 2 verpletterende oefeningen met hoepel en bal zien die goed waren voor goud. Tevens haalde ze de hoogste dagscore. De debutanten voor deze categorie Eva Oortwijn en Chimène Poortvliet eindigden op een knappe 6e en 9e plaats na het uitvoeren van hun hoepel- en knotsoefening.

Ella Harmsen kwam aan de start bij de Senioren C. De concurrentie was zwaar. In de groep kwamen maar liefst 16 gymnasten in actie. Haar knots en lint oefening waren goed voor een 15e plek.

Het internationale toernooi werd afgesloten met waanzinnige demo's van Yasmin van Es, Ilse Huiskens en meervoudig kampioene Lisa Vos. Deze werden gewaardeerd met een luid applaus van het publiek.