• Impressie van de atletiekdag

    AVH

Teams Vredeburg en De Octopus winnaars Scholierenatletiekdag 2018

17-06-2018, 21:49 | Lezersnieuws | Monci

Zaterdag 16 juni organiseerde Atletiekvereniging Haarlemmermeer (AVH) voor de 26e keer de Scholierenatletiekdag. 488 scholieren van 20 Hoofddorpse basisscholen deden mee aan de Athletics Challenge op de atletiekbaan op het Arnolduspark. Hoewel het Vredeburgteam de overall titel van het ochtendprogramma (groepen 3, 5 en 6) won en De Octopus die van het middagprogramma (groepen 6, 7 en 8) stond sportiviteit voorop.

Zaterdag startten de kinderen van de groepen 3, 4 en 5 met een gezamenlijke warming-up onder leiding van enkele jonge atleten van AVH.  Enthousiast begon men daarna aan het circuit van verschillende onderdelen, fanatiek aangemoedigd door ouders, opa’s, oma’s en leerkrachten. Zo ver mogelijk springen in het zand maar ook op het gras in 5 stappen. Daarna 30 meter sprinten, een fluitbal gooien en een medicinebal stoten. Bij de hindernisestaffette, springen over lage horden, ging het erom welk team als eerste alle tennisballen had verzameld. En bij de verzamelloop probeerde elk team in 4 minuten zo veel mogelijk fiches op te halen.

Zo goed mogelijk presteren als team, dat was het streven. Maar met name gezelligheid en sportiviteit stonden centraal op de Scholierenatletiekdag. Het team dat in de ochtend de meeste punten behaalde, wat het team van Vredeburg. De bovenbouw die in de middag startte had nog een extra onderdeel, de 700 meter. Mooi was te zien hoe de kinderen allemaal verschillende tactieken gebruikten om de afstand in te delen. Sommigen namen snel de leiding maar kregen halverwege met verzuring te maken. Anderen die rustiger startten, profiteerden daar dan weer van. Nadat alle punten waren opgeteld, kwam het team De Octopus bij de bovenbouw als beste uit de bus. Alle teamuitslagen zijn terug te vinden op www.atletiek.nu.  

De Scholierenatletiekdag biedt leerlingen de kans om met de verschillende onderdelen van atletiek kennis te maken. Atletiek kent landelijk een steeds grotere populariteit. Wereldtoppers als sprinters Dafne Schippers en Churandy Martina, maar zeker ook de bronzen WK-medaillewinnares Meerkamp uit Nieuw-Vennep, Anouk Vetter, hebben de ‘moeder der sporten’ weer een gezicht gegeven. AVH levert ook regelmatig toptalenten die aan internationale jeugdtoernooien meedoen. Sprintster Bowien Jansen is onlangs uitgeroepen tot Haarlemmermeerse Topsporter 2017.