Thema avond “Ouder zijn van een kind met autisme….. een uitdaging?!”

11-06-2019, 19:18 | Lezersnieuws | Wilma

Op dinsdag 25 juni organiseert het AIC Hoofddorp samen met de Ouder Contactgroep Autisme Haarlemmermeer van Mantelzorg en Meer een thema avond over “Ouder zijn van een kind met autisme….. een uitdaging?!” door José Koster. De avond wordt gehouden in het P-punt, Graan voor Visch 14301, 2132 VJ Hoofddorp. De inloop is vanaf 19.00 uur met koffie en thee. Het programma duurt van 19.30 -21.30 uur.  Aanmelden (geen kosten) kan door een mail te sturen naar aichoofddorp@gmail.com  VOL = VOL  

Wanneer je een kind krijgt met autisme wordt je als ouders extra uitgedaagd. Veel professionals staan klaar om je te ondersteunen bij je opvoed taak die heel zwaar kan zijn. De ondersteuning gaat dan doorgaans over je kind en wat jij als ouder kan doen zodat jouw kind zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Dat is ook wat je wilt want je wilt het beste voor je kind. Minder aandacht is er voor jou als ouder en alles wat jij doormaakt in de zorg en het contact met je kind. Als ouder van een kind met autisme kun je je knap onzeker voelen. Verdriet, verwarrende en tegenstrijdige gevoelens kunnen je overvallen. Hoe komt dat eigenlijk? We weten veel over de ontwikkeling van kinderen en opvoeding - maar wat is eigenlijk ouderschap? 

Jose Koster is ouderschaps- en communicatiedeskundige. Met haar achtergrond als leerkracht in het basisonderwijs en vervolgens als projectleider in de Taal- en Opvoedingsondersteuning heeft José Koster ruime ervaring en kennis over de psychologie van ouderschap en dynamieken in de (interne)communicatie.  José traint professionals in hoe zij kunnen werken in verbinding met ouders en heeft een praktijk voor coaching en ouderbegeleiding in Haarlem.