• Han Assink (Timpaan) en Tom Horn (wethouder Haarlemmermeer) onthullen het bouwbord op de projectlocatie

    Timpaan

Timpaan en gemeente Haarlemmermeer tekenen overeenkomst voor project Het Gemaalhuis te Hoofddorp

13-07-2017, 17:40 | Lezersnieuws | Nathasja van Rijn

Ontwikkelaar Timpaan realiseert een nieuwe woonwijk aan de Kruisweg in Hoofddorp: Het Gemaalhuis. Op woensdag 12 juli 2017 hebben Han Assink (commercieel directeur Timpaan) en wethouder Tom Horn van gemeente Haarlemmermeer hiervoor de koopovereenkomst van de grond gesloten. Samen onthulden zij vervolgens het bouwbord op de bouwlocatie.

Het plan van Timpaan werd in de zomer van 2016 geselecteerd door de gemeente. Wethouder Tom Horn: "Ik zie Timpaan als terechte winnaar van de aanbesteding. Het Gemaalhuis vormt een bijzondere, bijna historische entree voor het moderne Hoofddorp door de bouwstijl die verwijst naar de oude gemalen van de Haarlemmermeerpolder. Een hoogwaardig pronkstuk met een originele knipoog naar de geschiedenis van Haarlemmermeer. Ook op het gebied van duurzaamheid zal er in de wijk veel worden gedaan. Ik verwacht een mooie toevoeging aan het woningaanbod voor toekomstige bewoners."

Op deze nieuwe woningbouwlocatie ter hoogte van het voormalig kantoorpand van Dura Vermeer naast De Beukse Poort zal Timpaan een gevarieerde mix van 84 woningen ontwikkelen, waarvan 30 grondgebonden koopwoningen, 40 (vrije sector) huur- en 14 koopappartementen.

De verkoop start naar verwachting in december 2017. Meer informatie: www.hetgemaalhuis.nl of haarlemmermeergemeente.nl/hoofddorp/het-gemaalhuis