• Samantha (links) behaalt zilveren medaille

    De Dolfijn
  • Madelon Dijkstra seriewinnares

    De Dolfijn
  • Seriewinnares Robin Spreeuw

    De Dolfijn

Top 3 klasseringen ZPCH-zwemmers

20-02-2017, 14:21 | Lezersnieuws | ZPCH-wz

Afgelopen weekend nam een kleine selectie ZPCH-zwemmers deel aan de Speedo Challenge 2017 in Amsterdam. Het was de eerste wedstrijd dit seizoen dat de zwemmers in een 50m bad moesten uitkomen. Dit resulteerde voor de ZPCH-zwemmers in vele persoonlijke records en goede klasseringen.

ZPCH reisde af naar het Sloterparkbad in Amsterdam met 9 zwemmers die allen op meerdere afstanden uitkwamen. De meest opvallende prestatie kwam van Marijn Kagchelland, hij verbeterde zijn persoonlijk record op de 1500m vrijeslag met maar liefst 33 seconden. Hij behaalde hiermee een derde plaats op deze afstand. Samantha van Vuure en Madelon Dijkstra kwamen ook uit op deze lange afstand en eindigden beiden met mooie pr's op de eerste plaats in hun leeftijdscategorieën.

Tweede plaatsen werden behaald door Caroline Boxman op de 400m wisselslag en Kim Zwinkels op maar liefst twee afstanden, 100m vlinderslag en 200m vrijeslag. Dominique van Vuure eindigde met de 200m vrijeslag net achter clubgenoot Kim op de derde plek. Ook Robin Spreeuw bezette een derde plaats met dezelfde afstand maar deed dat bij de jongste leeftijdscategorie, junioren 1.

Kas van de Vaart en Maike van de Velde konden geen top 3 klassering veroveren, maar lieten wel een mooie verbetering van hun persoonlijke tijden zien.

Trainer Sjaak Kagchelland: 'We kunnen tevreden zijn met deze mooie start in 2017 in een 50m bad. Zowel Kim, Robin, Madelon en Maike behaalden daarbij ook nog als winnaar in hun series mooie prijzen. En overall (op basis van Fina punten) kreeg Samantha een zilveren medaille uitgereikt.'