• Yasmin van Es

    Bart Treuren, www.rgym.eu

Top van Rhythmic Dreams Gymnastics Academy naar NK

14-05-2019, 16:53 | Lezersnieuws | RDGA

Afgelopen weekend nam Rhythmic Dreams Gymnastics Academy (RDGA) deel aan de halve finale 1e divisie Ritmische Gymnastiek in Alkmaar. De jonge vereniging kwam uit met elf gymnastes. Het was voor RDGA een zeer geslaagde halve finale. Maar liefst acht gymnastes behaalden een ticket voor de Dutch Gymnastics The Finals in Ahoy.. Dit allround Nederlands Kampioenschap Ritmisch Gymnastiek wordt op 22 en 23 juni a.s.gehouden in Ahoy.

De meeste gymnastes bij RDGA trainen gemiddeld 14 uur per week. Naast een krachtprogramma laten de gymnastes op het ritme van muziek hun lenigheid zien met gebruik van de materialen lint, knotsen, bal, touw en hoepel. Het uiteindelijke doel is een felbegeerde ticket voor de Dutch Gymnastics The Finals. De acht geplaatste gymnastes kijken er reikhalzend naar uit.

Nieuwsgierig geworden naar Ritmische Gymnastiek? Zaterdag  25 mei a.s. wordt in De Bloemhof in Aalsmeer gestreden om het Nederlands Kampioenschap voor de onderdelen hoepel, knotsen, bal en lint. De beste gymnastes uit Nederland strijden om deze titel. Zondag 26 mei a.s. wordt in dezelfde gymzaal het NK op B niveau gehouden, waar twee meiden van de vereniging aan meedoen. Beide evenementen worden georganiseerd door RDGA in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU).

Tevens kunnen meisjes vanaf vier jaar een proefles komen doen op woensdag van 14.00 tot 15.00 uur  en meisjes vanaf negen jaar op dinsdag van 17.30 tot 19.00 uur in Gymzaal Sandestein in Nieuw Vennep. Of neem een kijkje op www.rdgacademy.nl