• Het damesteam van TVH. V.l.n.r.: Emma Voogd, Michelle Boone, Rosanne van Rooijen (geknield) en Lioudmila Skalkina

    Bianca

TVH dames starten het seizoen met mooie 14e plaats!

14-05-2018, 17:00 | Lezersnieuws | Jennifer

Op zondag 13 mei nam Triathlon Vereniging Haarlemmermeer met 3 teams deel aan de 33ste UT-Triathlon in Enschede. Na het vertrek van de kopvrouw van vorig jaar was het afwachten hoe de prestaties dit jaar zouden zijn van het grotendeels nieuwe damesteam. Het team van Rosanne van Rooijen, Lioudmila Skalkina, Michelle Boone en Emma Voogd eindigde met een eindtijd van 1:38:19 op een mooie 14 plaats in het deelnemersveld van 25 teams.  

Naast de dames startten er ook 2 compleet nieuwe herenteams. Doel voor dit seizoen is wedstrijdervaring opdoen en hen klaarstomen voor volgend seizoen. Dat is in deze wedstrijd uitstekend gelukt! In de 2e divisie ging het team van Arjan Felix, Erwin Willems, Alexey Peskov en Guido van der Hoorn van start. De eindtijd van 1:27:36 was goed voor een 21ste plaats. Woud Vleugel, Sergey Panfilov, Tom Engelen en Andrew Mende startten in de 3e divisie. Zij eindigden op de 23ste plaats met een eindtijd van 01:35:43.

 

Jeugd & Junioren

Bij de Jeugd & Junioren startte alleen de 9-jarige Aiton voor een minitriatlon. De minitriathlon - 200 m zwemmen, 8 km fietsen en 2,3 km fietsen – biedt kinderen van 8 t/m 15 jaar de mogelijkheid kennis te maken met de triathlon sport. Als jongste deelnemer zette Aiton een uitstekend resultaat neer: een 9e plaats in een deelnemersveld van 22 junioren.

Naast de reguliere trainingen, waar iedereen op zijn eigen niveau kan instromen, biedt TVH atleten de kans om samen met hun kinderen te trainen. Op woensdagavond is er van 19:00 uur tot 20:00 uur een looptraining op het ijsbaanterrein in Nieuw-Vennep. Op zaterdagochtend van 8:00 tot 9:00 kunnen de kinderen mee om onder begeleiding van een coach zwemtraining volgen in Sportplaza de Estafette.

 

HLMR MEER Triathlon Hoofddorp

Komend weekend starten veel leden van de TVH bij de HLMR MEER Triathlon Hoofddorp 2018. Voor de meeste leden een thuiswedstrijd, die op 20 mei a.s. gehouden wordt in het Haarlemmermeerse Bos. Er wordt gestreden op 2 afstanden: de sprintafstand en de olympische afstand.