• U16-1 ongeslagen winterkampioen.

    Eigen foto

U16 SV Christofoor ongeslagen kampioen

11-12-2017, 09:21 | Lezersnieuws | Kimberly Janssen

Het U16-1 basketbalteam van omnisportvereniging SV Christofoor heeft zaterdag 9 december de laatste wedstrijd voor het kerstreces gespeeld. Het team werd kampioen. Ongeslagen.

De jongens stonden tegenover de U16 van MapleLeaves uit Heemskerk. Een spannende wedstrijd waar de U16-1 van Christofoor bij winst kampioen zou worden. De tribune zat vol supporters die de jongens luid aanmoedigden.

Het begin van het winterseizoen begon met nieuwe tenues gesponsord door Drukkerij Koopmans, een nieuwe coach: Romario en de vertrouwde trainers Martijn en Joost. Deze combinatie zorgde ervoor dat de spelers van de U16-1 een winnende reeks wedstrijden op hun naam kregen te staan. Of het puntenverschil ver uit elkaar lag of niet, de jongens gingen na elke wedstrijd met de winst naar huis. Maar om kampioen te worden moesten de jongens ook de laatste wedstrijd winnen.

Bij aanvang was de spanning op het gezicht van de jongens af te lezen. Ook de tegenpartij was erop gebrand om te winnen. Bij de eerste sprongbal van het publiek muisstil, wat plaats maakte voor een luid gejoel bij de eerste score. Helaas werd de wedstrijd minder spannend dan verwacht. In het eerste kwart kwam het team van SV Christofoor op voorsprong te staan met een stand van 30-0. De duidelijk afgetekende eindstand van 112-11 betekende het winterkampioenschap. Wat kan je dan nog anders dan trots zijn op dit groepje jongens: Paul, Rick, Jeremy, Jayden, Danny, Jasper, Kasper en Milan!

Tijdens het jaarlijks terugkeerde Oliebollentoernooi kunnen jullie deze kampioenen in actie zien. Kom dan ook zeker een kijkje nemen op 27 december tussen 11.30 en 16.00. Wil je de jongens uitdagen? Inschrijven kan nog tot 20 december op onze website of via onze Facebookpagina.