• Rudlyn Ras; walk off grand slam

    Rose Pieter

Uitstekende start dames Hoofddorp Pioniers

26-06-2017, 11:30 | Lezersnieuws | Vrienden van Hoofddorp Pioniers Softball

De softbal dames van Hoofddorp Pioniers zijn afgelopen zaterdag begonnen aan de promotiepoule van de Silver League, het op een na hoogste niveau in Nederland.

De tegenstander in deze dubbel was Amsterdam Pirates, waar in de reguliere competitie de punten werden gedeeld bleven de 4 punten dit keer in Hoofddorp.

Amsterdam Pirates nam in de eerste wedstrijd nog wel een 1-0 voorsprong in de 1e inning maar Pioniers reageerde direct door 6 maal tegen te scoren, Rebecca Berkhout opende met een home run waarna er meerde honkslagen van de Pioniers knuppels kwamen en ook Kirsten Molle een home run sloeg.

In de 2e inning zette Pioniers nog 3 extra punten op het scorebord door onder andere verre driehonkslagen van Susannah Groen en Shari van Heyningen die in de 1e inning ook al goed was voor een drie honkslag.

Quilen Dirksz begon de 4e slagbeurt met de 3e Hoofddorpse home run van deze wedstrijd om zo een 10-1 tussenstand op het scorebord te zetten, Amsterdam Pirates kon in de 5e inning niet meer scoren wat na 4 ½ inning einde wedstrijd betekende.

Pioniers werpsters Carly Xepoleas 4 inn (3-1-2) en Serena Kersten (1-0-0) gooiden gezamenlijk deze wedstrijd voor de Hoofddorpse formatie.

De tweede wedstrijd van deze dubbel werd een knotsgekke waarin het na 4 innings 5-4 voor Pioniers was maar waar Amsterdam Pirates in haar 5e inning 5 maal scoorden.

Zoals vaker dit seizoen gebleken kan het team van hoofdcoach Glennsig Polonius veerkracht tonen en zo ook ditmaal, Pioniers scoorde in de gelijkmakende 5e slagbeurt maar liefst 13 maal.

In deze 5e Pioniers slagbeurt waren er meerdere Pioniers honkslagen waaronder de tweede home run van de dag voor Kirsten Molle liepen de honken met een 14-9 tussenstand vol en was het Rudlyn Ras die met een bal ver over het rechtsveld hek een walk off grand slam home run sloeg en zo Pioniers met een 18-9 overwinning van het veld liep.

Cheraine Valk sloeg deze wedstrijd 4 honkslagen uit 4 beurten en Eliza v/d Oever-Pronk 3.2 inn (2-0-6-3), Iris Strookman 0.2 inn (0-1-1-1) en Serena Kersten 0.1 inn (0-0-0) waren de Pioniers werpsters deze wedstrijd.

Komende zaterdag om 14.00 uur staan de uitwedstrijden op het programma ten Onze Gezellen.

De uitwedstrijd van de heren softballers in de kampioenspoule tegen Alcmaria Vicrix werd uitgesteld naar woensdag 28 juni, vrijdag 30 juni spelen de Hoofddorpse heren om 20.00 uur thuis tegen Nieuwegein Diamonds.