Van Groningen Kios lijdt nipte nederlaag

18-09-2016, 11:51 | Lezersnieuws | Henny Kool

NIEUW-VENNEP - Vorige week zag Van Groningen KIOS nog kans om in de slotfase een grote achterstand om te zetten in een gelijkspel. Ook nu leken de Vennepse korfballers een 4 punten achterstand weg te werken in het laatste kwartier, maar dit keer strandde de inhaalrace tegen Korbis uit Waddinxveen bij 15 - 16.

Coach Hendriks was niet tevreden over het spel van zijn team, maar ook het warrige optreden van de scheidsrechter kon hem niet bekoren. Wel te spreken was hij over de inzet en met name het terugkomen in de slotfase.

KIOS begon zwak en zag na 25 minuten 3 - 7 op het fraaie scoreboard staan. Een kleine opleving zorgde voor 6 - 7, maar de rust kwam toch met een 6 - 8 achterstand.

De vele supporters zagen hun club opnieuw matig beginnen en Korbis liep uit naar 6 - 11.

Met nog een kwartier te spelen en een 10 - 14 achterstand, werd onder aanvoering van uitblinker Rico Landman met twee afstandschoten de achtervolging ingezet. KIOS kreeg vervolgens twee strafworpen, waarvan er slechts een benut werd door Max Blom en Korbis ging naar 13 - 15.

Ondanks treffers van invalster Simone Heemstra en Patricia Kroon, kwamen de Vennepers niet verder dan 15 - 16 en was de eerste nederlaag van deze veldcompetitie een feit.

Scores:

Rico Landman 4, Max Blom 3, Patricia Kroon 2, Stephan Jannzen 2, Perry Kool 1, Ilse Landman 1, Bo van Tol 1, Simone Heemstra 1.