• Van schoolbank naar voedselbank: inzameling bij basisschool Tabitha tijdens de stakingsdag van woensdag 14 maart

    B. van der Zwaart

Van schoolbank naar voedselbank

14-03-2018, 13:40 | Lezersnieuws | Barbara

Vandaag (woensdag 14 maart) staken de basisscholen in Hoofddorp om nogmaals de aandacht te vragen voor een eerlijk salaris voor de juffen en meesters en een investering voor minder werkdruk. Toch was het deze morgen een drukte van jewelste op het schoolplein en in de centrale hal van Basisschool Tabitha in Toolenburg.

Dat kwam omdat de juffen en meesters van Tabitha besloten om de dag te gebruiken voor het inzamelen van producten voor de voedselbank Haarlemmermeer. Vrijdag waren de leerlingen van de groepen 7 al druk met het flyeren in de wijk, zodat ook de omwonenden hun bijdrage konden leveren. De leerlingen van groep 8 waren met hun flyers het winkelcentrum in getrokken om daar aandacht te vragen voor de actie van hun juffen en meesters.

Over het resultaat is Tabitha meer dan tevreden: veertig volle kratten konden er door de voedselbank op school worden opgehaald. Het team van Tabitha bedankt alle mensen die zo ruimhartig hun bijdrage hebben gegeven aan dit initiatief. Uiteraard hopen ze ook dat “de politiek” dezelfde ruimhartige aandacht heeft voor de knelpunten in het basisonderwijs die dit schooljaar in een aantal stakingsmanifestaties onder hun aandacht zijn gebracht.