• Pitcher Bauke van der Leeden in actie

  Anouk Vergunst
 • Catcher Pascal von Sohsten vangt een slagbal

  Anouk Vergunst
 • Eerste honkman Jordy Kruijer in actie

  Anouk Vergunst
 • Barry Blokker slaat raak namens de Flyers

  Anouk Vergunst

Vennep Flyers verslaat concurrent Holy-Gophers overtuigend

06-06-2018, 23:45 | Lezersnieuws | Davy

De Venneps honkballers nemen na de winst op Holy-Gophers de koppositie over in de 2e klasse C. In Vlaardingen boekten de Flyers een overtuigende 2-7 zege. Concurrent HSV Saints verspeelde dure punten in hun duel tegen HSV The Flags.

De Flyers begonnen de wedstrijd goed door tweemaal te scoren. Stijn Karelse bereikte het honk door velderskeus. Na een gestolen honk sloeg Jordy Kruijer een honkslag waarop de 0-1 werd gescoord. Op de honkslag van Bart Krom kon Kruijer opschuiven en vervolgens scoren op een grondbal. 

Bauke van der Leeden begon als startend werper voor de Vennepers. Hij zette direct de toon voor de gehele wedstrijd door driemaal 3 slag te gooien in de eerste inning. In de 3e inning was het wederom Kruijer met een harde honkslag. Kevin Illis sloeg op zijn beurt een harde honkslag door het midden. Krom sloeg een punt binnen met zijn tweehonkslag. Niet veel later werd het 4e en 5e punt gescoord op een veldfout en velderkeus.

Defensief was er voor de Flyers geen vuiltje aan de lucht door de sterk gooiende van der Leeden en de betrouwbare defensie. Jazz Voogd kon in de 5e inning de 0-6 scoren. Na geraakt werper, een veldfout en een doorgeschoten bal kregen de Flyers dit punt cadeau. 

Pas in de 8e inning kon de thuisploeg wat terug doen op het werpen van van der Leeden. Na een veldfout en twee honkslagen wist Holy-Gophers het gat te verkleinen naar 2-7. Uiteindelijk mocht het niet meer baten en pakten de Flyers de 2 belangrijke punten. 

De Flyers kwamen in dit duel tot 13 honkslagen. Van der Leeden gooide de gehele wedstrijd en kreeg maar 6 honkslagen tegen en gooide maar liefst 14 keer 3 slag. Coach Pascal von Sohsten was na de wedstrijd trots op het team: “deze wedstrijd hebben wij laten zien dat wij echt kunnen honkballen, geleid door een ijzersterk optreden van Bauke. Ik ben trots op ons team”.

Aanstaande zondag spelen de Flyers wederom een uitwedstrijd. Uit in Alphen aan den Rijn tegen BSC Alphians, aanvang 14:00 uur.