Vennep Flyers overklast concurrent The Saints

16-07-2018, 19:45 | Lezersnieuws | Davy

Vennep Flyers deed afgelopen zondag goede zaken door met 10-0 te winnen van concurrent The Saints. De Vennepse honkballers waren op alle vlakken beter dan de bezoekers, waardoor de wedstrijd in 7 innings beëindigd kon worden. Na 12 gespeelde wedstrijden staan de Flyers op de eerste plaats.

De Flyers begonnen goed aan de wedstrijd door in de eerste inning driemaal te scoren. Bart Krom sloeg een honkslag en kon scoren op de tweehonkslag van Teddy Ledeboer bij een perfect uitgevoerde "hit and run". Hierna waren het Mike Vermeer, Bauke van der Leeden en Barry Blokker die doorkwamen met honkslagen om de Flyers een vroege 3-0 voorsprong te geven. Op de heuvel begon voor de Flyers de jonge Maarten Vloon die deze wedstrijd goed stand hield. Mede gesteund door een uitstekend spelend veld die met enkele mooie acties voorkwam dat de uitploeg gevaarlijk kon worden.

In de 2e inning voegden de Flyers een puntje toe. Davy Hamelink sloeg een honkslag en kon vervolgens het tweede honk stelen. Hij scoorde de 4-0 op een veldfout. Vloon hield goed stand en gooide bijna 5 volledige innings en kreeg maar 3 honkslagen tegen. Hierna nam Blokker het werpen over en The Saints wisten geen honkslag op hem te slaan.Vanaf de 6e inning gingen de Flyers werken aan het vroegtijdig beëindigen van de wedstrijd. Blokker sloeg wederom een honkslag en de honken liepen vervolgens vol door een honkslag van Hamelink. Ledeboer toonde zijn geduld aan slag en kreeg 4 wijd waardoor het 5e punt over de thuisplaat kwam. Kevin Illis sloeg vervolgens een keiharde honkslag waarop Hamelink en Krom konden scoren. 

In de 7e inning ging het snel. Van der Leeden en Blokker kregen 4 wijd. Jazz Voogd sloeg een honkslag die slecht werd verwerkt door de midvelder van The Saints. Hierop kon het 8e en 9e punt worden gescoord en kon Voogd doorschuiven naar het 3e honk. Aan Gerard Krom de taak om het 10e punt binnen te slaan en de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen. Gerard Krom slaagde hierin en de Flyers hielden de punten in eigen huis.

Coach Pascal von Sohsten kon zijn geluk niet op na de wedstrijd: "dit was een wedstrijd die gewonnen moest worden en in die missie zijn wij meer dan geslaagd. De pitching, defensie en offense waren vandaag uitmuntend."

De Flyers komen 26 augustus weer in actie na een lange zomerstop. Dan moeten zij op bezoek bij een andere concurrent, The Wombats. Met nog 5 wedstrijden te gaan houden 4 teams het spannend in de 2e klasse C.