• Tim Brugman in actie als catcher. Hij was belangrijk met 4 honkslagen in 5 slagbeurten.

    Teddy Leedeboer

Vennep Flyers verspeelt eerste punten tegen Kinheim 2

09-05-2016, 14:21 | Lezersnieuws | Davy Hamelink

De honkballers van de Flyers hebben afgelopen zondag zichzelf te kort gedaan door met 14-8 te verliezen tegen Kinheim 2. In Haarlem waren de Vennepers niet scherp genoeg in het veld en aan slag werden de honklopers, ondanks 16 honkslagen, niet binnengeslagen.

In de eerste inning pakte Kinheim direct de voorsprong. De Flyers kregen wel de honken vol met 1 uit, maar wisten hier niet van te profiteren. Startend werper Jeffrey Veerman had het lastiger. Na 2 keer 4 wijd en een veldfout kreeg hij een verre twee-honkslag tegen waarop maar liefst 3 punten werden gescoord.

In de 3e inning konden Jordy Kruijer (velderskeus) en Carlo Steensma (honkslag) scoren op een honkslag van Dennison Nicasia om de stand op 3-2 te brengen. In de gelijkmakende slagbeurt konden de Vennepers niet voorkomen dat Kinheim 3 keer scoorden. Zij werden hierbij geholpen door het Vennepse veldspel; 3 keer 4 wijd, 2 veldfouten en een twee-honkslag.

In de 4e en 5e inning kwamen de Flyers tot 6-4. Stijn Karelse sloeg een honkslag en stal vervolgens het tweede honk. Hij kon even later scoren op een honkslag van Kruijer. In de 5e inning sloeg Tim Brugman een honkslag en kon opschuiven op een honkslag van Bauke van der Leeden. Brugman werd over de thuisplaat geslagen door een honkslag van Davy Hamelink. Echter in de 5e en 6e inning kwamen de Haarlemmers op een 11-4 voorsprong. Ondertussen was de derde pitcher van de Flyers op de heuvel gekomen. Tim van Dijke maakte zijn debuut voor de Vennepers en deed dit prima door geen verdiend punt tegen te krijgen in 3 innings.

In de 8e inning begonnen de Vennepers aan het slot offensief. Hamelink (4 wijd) en Karelse (veldfout) bereikten het honk en konden even later scoren op een honkslag van Bart Krom en een grondbal van Kruijer. Kinheim gaf antwoord met 3 punten in de gelijkmakende slagbeurt. In de laatste slagbeurt wisten de Flyers het verschil nog te verkleinen tot 14-8 maar verder kwamen zij niet, Van der Leeden kwam op het honk door velderkeus en kon scoren op een honkslag van Hamelink. Hamelink scoorde even later op de honkslag van Karelse.

De Flyers sloegen gezamenlijk 16 honkslagen en Kinheim 9. Het veldspel maakte echter het verschil, het veld maakte 5 fouten en de pitchers gooiden gezamenlijk 12 keer 4 wijd.

Aankomend weekend staan er geen wedstrijden gepland in deze 2e klasse. De week daarop, 22 mei, gaan de Vennepers op bezoek bij Cromtigers. Cromtigers bezet momenteel de 5e plek met 2 overwinningen in 5 wedstrijden.