• Hoofdsponsor Spijker & Vergunst gooien de traditionele eerste bal

  Hasko Schiltman
 • Teamfoto

  Hasko Schiltman
 • Opkomst met de beeball

  Hasko Schiltman
 • Opkomst van Barry Blokker en zijn zoon

  Hasko Schiltman

Vennep Flyers wint met ruime cijfers bij debuut in de 1e klasse

09-04-2019, 21:46 | Lezersnieuws | Davy

Afgelopen zondag debuteerden de Vennepse honkballers in de 1e klasse. Het werd een bijzondere wedstrijd. HSV The Flags uit Lisse werd met harde cijfers verslagen. Eindstand 29-2 in het voordeel van de Flyers.

De wedstrijd werd feestelijk geopend. De spelers werden omgeroepen en de jeugd van de Flyers mochten samen met de grote mannen het veld op. Hierna gooide de nieuwe hoofdsponsor, Vakgarage Spijker & Vergunst, de traditionele eerste bal, waarna de de wedstrijd van start kon gaan.

In de 2e inning sloegen de Flyers hard toe door maar liefst 10 punten te scoren. Mede dankzij 8 honkslagen aan Vennepse zijde werd de wedstrijd al vroegtijdig beslist. In verdedigend opzicht stond startend werper Barry Blokker zijn mannetje en stond in 5 innings geen punten toe en kreeg maar 3 honkslagen tegen.

In de 3e inning sloegen de Flyers nogmaals toe door 8 maal te scoren. Mede dankzij een harde driehonkslag van Kevin Illis en een ground rule double van Jazz Voogd. De wedstrijd bleef eentonig en de Flyers bleven maar punten op het scorebord zetten. Als klap op de vuurpijl sloeg Illis een homerun. Na 7 innings werd de wedstrijd vroegtijdig beëindigd bij een stand van 29-2 in het voordeel van de Flyers.

Hoofdcoach Cok Vergunst was zeer tevreden met het debuut in de 1e klasse; “het was goed om te zien dat het team door bleef gaan met goed honkballen, ondanks dat de wedstrijd snel gespeeld was”.

Aanstaande zondag spelen de Flyers uit bij The Herons in Heerhugowaard. Dit zal de eerste grote test zijn. Aanvang 14:00 uur.