• Edwin Van der Zwet overhandigt Poort Venneps Blond aan de heer Warmerdam

    A. Vlietstra

Vennepse Blonde ligt goed in de markt

21-03-2018, 13:30 | Lezersnieuws | Arjenne

Sinds kort ligt Venneps Blond van Brouwerij Poort in de schappen van diverse slijterijen. Het Haarlemmermeerse speciaalbier is zorgvuldig ontwikkeld in de keuken van deze Vennepse bierbrouwerij. Nog niet eerder was een Nieuw-Venneps Blond bier in de winkel te koop.

Edwin van der Zwet, eigenaar/bierbrouwer bij Brouwerij Poort: “In Nederland zijn steeds meer speciaalbier liefhebbers. Het aantal brouwerijen dat speciaalbieren maakt neemt ook toe. Voor de consument is er zo steeds meer te kiezen. Dat vind ik een mooie ontwikkeling. Als Nederland mogen wij daar trots op zijn! Ik brouw sinds 2005 speciaalbieren en vind het belangrijk om onderscheidend te zijn in speciaalbier. Daar is behoefte aan en dat is ook dit keer weer gelukt met mijn nieuwste bier: Venneps Blond! Ik krijg er zeer positieve reacties op.”

Poort Venneps Bond is een smaakvol bier met een toets van citrus. Door het gebruik van speciale hopsoorten heeft dit speciaalbier een frisse en verrassende afdronk. 

De heer Warmerdam van Gall & Gall Nieuw-Vennep: “Vanaf het moment dat Brouwerij Poort een officiële brouwerij is ligt dit lokale speciaalbier in mijn schappen. In het begin alleen Poort Tripel en Poort Schaduw. Inmiddels heb ik vijf verschillende bieren van Brouwerij Poort, inclusief het nieuwste bier: Venneps Blond. Ik merk dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in professioneel gebrouwen lokaal bier. Ik bied de klant graag iets lokaals, speciaals en verrassends aan.”

Sinds eind 2015 is het bier van Brouwerij Poort te koop bij diverse slijterijen en horecagelegenheden in de Haarlemmermeer en omstreken. Brouwerij Poort is bekend van de Poort Tripel, Poort Schaduw Poort Dubbelbock en Poort Bietenbrug. Poort Venneps Blond is de nieuwkomer en binnenkort is er nog een primeur: dan komt Poort Maaidorser op de markt. Zie voor meer informatie Brouwerijpoort.nl