• Kinderburgemeester Julia Pieters overhandigt de ingezamelende producten aan de Voedselbank

    Klavertje vier

Voedselbank actie Klavertje vier groot succes

20-12-2018, 10:41 | Lezersnieuws | Gerdien

Basisschool Klavertje vier heeft in de week voor de kerstvakantie voor de 2e maal aandacht gevraagd voor het belangrijke en dankbare werk dat de Voedselbank Haarlemmermeer verricht door samen met de kinderen in alle groepen 1-8 producten in te zamelen.

Namens de Voedselbank heeft voorzitter Hans de Bats vorige week in de bovenbouw groepen 6 tot en met 8 voorlichting gegeven over het werk van de Voedselbank in Nederland. Waarom bestaat de Voedselbank, hoe werkt dat nou precies met al die boodschappen en wie mogen een pakket komen ophalen elke week?  De leerlingen zaten vol met vragen en daardoor werden het leuke en inspirerende gesprekken!

Na een week lang inzamelen werd op woensdagmiddag 19 december het resultaat van de inzamelactie door onze eigen kinderburgemeester Julia Pieters en de kinderen uit groep 8 overhandigd aan de Voedselbank.  De heren vertrokken met een volle bus weer terug naar het depot van de Voedselbank.

Als kerstcommissie kijken we dan ook terug op een hele geslaagde actie waar onze hele school en de ouders een steentje aan hebben kunnen bijdragen!