• Justin Ruijter schiet namens Pancratius net na rus de 2-3 in de verre hoek

    Hans van Dijk

VUC profiteert van verdedigingsfouten Pancratius

18-02-2018, 21:30 | Lezersnieuws | Paul Smorenburg

Zonder groots spel wist VUC afgelopen zondag Pancratius af te troeven. Drie opzichtige verdedigingsfouten hielpen de Hagenezen in een zetel. Met de 2-4 overwinning deden ze goede zaken in de tweede periode waarin ze nu vier punten los zijn en ook de strijd om de eerste plaats in de Tweede Klasse C is weer open na het gelijkspel van DSOV bij GDA.

Het was afgelopen zondag een hele vreemde wedstrijd. Na amper een kwartier voetbal, zonder ook maar één fatsoenlijk lopende aanval, stonden er toch al drie doelpunten op het scorebord door persoonlijke fouten. Na drie minuten tastte doelman Stijn Morsch lelijk mis bij een schijnbaar ongevaarlijke voorzet van Danny de Jel die in één keer in de verre hoek verdween. Tien minuten later zorgde gebrekkige communicatie tussen Morsch en zijn laatste man Khalid El Harrak ervoor dat Youri Buwalda namens VUC de bal eenvoudig over de van zijn doellijn gekomen doelman heen kon koppen. Weer twee minuten later ging Memet Guzulmansur van VUC op een kinderlijke manier in de fout door de bal volledig onnodig te verspelen op de rand van het strafschopgebied. Mathijs Miserus profiteerde en schoot de aansluittreffer in de hoek.

Matig spelniveau

Het spelniveau was over en weer matig. VUC had wel het meeste balbezit. Een razendsnelle uittrap van VUC-doelman Steven Verstraten over tachtig meter bracht Pancratius rechtsachter Donny Ekkeveld in de problemen. Hij struikelde over zijn eigen benen toen hij de hoge bal weg wilde koppen. Jergo Leijdekkers kon doorlopen en werd nauwelijks gehinderd toen hij de bal keurig in de verre hoek krulde.

Uitgespeelde goal

Net na rust leek Pancratius de rug toch nog te gaan rechten. Op de rand van het strafschopgebied werd Justin Ruijter aangespeeld die de bal goed controleerde en met een mooie curve hard in de verre hoek schoot voor de 2-3. Het was in feite de enige goed uitgespeelde goal van de wedstrijd, want ook de vierde en beslissende treffer van VUC kwam tot stand doordat de buitenspelval van Pancratius niet goed dichtklapte, waarna het voor De Jel een koud kunstje was om zijn tweede treffer van de middag te maken.

Doordat HVV en HVV Laakkwartier in de 2e klasse C dit weekend beiden de volle winst behaalden, schuift het veld weer dicht in elkaar en zal Pancratius nog hard aan de bak moeten om dit seizoen het vege lijf te redden.