• Pitcher is Amy Prins, SC Badhoevedorp

Zeer geslaagd Jeugd Honkbal Toernooi bij SC Badhoevedorp

28-09-2015, 07:21 | Lezersnieuws | Vanessa Oudshoorn Spaargaren

Zaterdag 26 september werd traditiegetrouw het Marianne Urbanus Toernooi gespeeld op de honk & softbalvelden van SC Badhoevedorp. Dit jeugdtoernooi werd dit jaar voor de 13de keer georganiseerd en is al jarenlang een succes. Dit jaar was het niet anders. Teams uit alle hoeken van het land deden mee en zetten hun beste beentje voor. In totaal waren circa 150 kinderen met hun ouders aanwezig en werden de wedstrijden voor de Beeball Majors en Pupillen 2de klasse gespeeld op 4 velden. Gelijktijdig werden op de voetbalvelden van SC Badhoevedorp de reguliere voetbalwedstrijden gespeeld, waardoor het een sportief en gezellig weekend voor de gehele club was.

Het was prachtig weer, dus de sfeer zat er al meteen goed in. Na de gezamenlijke warming up met alle teams, kon het toernooi officieel geopend worden. Rikkert Faneyte, een van de beste honkballers die het Nederlandse honkbal ooit heeft voortgebracht, verrichte de openingshandeling door het werpen van de 1ste bal. Rikkert, die onder meer in de Major League (het hoogste niveau in Amerika) heeft gespeeld, zet zich in om goed honkbal voor iedereen bereikbaar te maken en het honkbalniveau in Nederland te verbeteren. Dit geldt met name voor jeugdspelers. "Het is dan ook een fantastisch dat juist Rikkert het Marianne Urbanus Toernooi vandaag officieel geopend heeft", aldus Jeroen Vreenegoor, voorzitter van de honk & softbal commissie.

Tevreden wordt terug gekeken op een fantastische dag. De weergoden waren ons goed gezind en voor de kinderen stonden er verschillende wedstrijden, maar ook spelletjes op het programma. Zo konden de spelers laten meten hoe hard ze gooiden en werd de slag- en gooivaardigheid getoetst. De dag werd beëindigd met voor beide klassen een spannende finale wedstrijd. "Natuurlijk zijn we vanuit SC Badhoevedorp dubbel trots, aangezien het pupillen team de finale, na twee verlengingen in verband met gelijk spel, uiteindelijk gewonnen heeft." Deze sportieve strijd werd gestreden onder het toeziend oog van de familie Urbanus, misschien wel de bekendste naam van honkballend Nederland. De ouders van de naamgeefster van dit toernooi komen altijd even kijken naar dit eerbetoon aanMarianne. Het is voor SC Badhoevedorp elk jaar een eer om dit toernooi te organiseren en de familie te mogen ontvangen.

Over SC Badhoevedorp

SC Badhoevedorp staat voor Sport Combinatie Badhoevedorp en heeft een veldvoetbal-, een zaalvoetbal-, een honkbal- en een softbalafdeling.