• Mariëtte en Moses met de kinderen in kindertehuis Hanukkah in Ghana

    Inge Oude Nijeweme

Zondag 24 maart: tulpen plukken voor kindergeluk in Ghana

19-03-2019, 14:37 | Lezersnieuws | Sandy

Zondag 24 maart 2019 organiseert Christine Hoogendoorn uit Hillegom, met meer dan vijftien vrijwilligers, voor de derde maal de bijzondere actie ‘Pluk voor Kindergeluk’, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het Ghanese kindertehuis Hanukkah van de Nederlandse Mariëtte Krouwel.

Mariëtte vertrok op negentienjarige leeftijd naar Ghana om vrijwilligerswerk te doen en heeft nu jaren later, samen met haar Ghanese man Moses, een eigen kindertehuis gebouwd waar zij momenteel de zorg dragen voor meer dan veertig kinderen in de leeftijd van vier maanden tot en met 18 jaar. Ook bouwden zij een basisschool bij het kindertehuis en is de start gemaakt met de bouw van een middelbare school.

Na afloop van het jaarlijkse Tulip Trade Event, dat de firma 'Nord Lommerse Flower Bulb Group' in Hillegom voor hun (internationale) klanten organiseert, kunnen liefhebbers van tulpen deze plukken uit de tentoonstellingsbakken in de expositiehal in Hillegom. Meer dan tweehonderd nieuwe en luxe tulpsoorten worden tentoongesteld. In totaal meer dan 100.000 tulpen.

In 2017 bracht deze actie 3.000 euro bijeen. Vorig jaar was Christine blij verrast door de geweldige opkomst en de opbrengst van maar liefst 11.500,- euro. Dit jaar hoopt ze opnieuw veel mensen kennis te laten maken met de prachtige tulpen en tegelijkertijd een mooi bedrag bijeen te krijgen door de verkoop van de tulpen en zo bij te dragen aan het geluk van de Ghanese kinderen. Elke bos tulpen (20 stuks) die geplukt wordt, kost 3 euro. Jong en oud zijn van harte welkom tijdens deze (overdekte) tulpenplukdag.

WAAR EN WANNEER:
Zondag 24 maart van 11.00-17.00 uur
Adres: Nord Lommerse, Nieuweweg 2 in Hillegom
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar.
Toegang is gratis.

Meer informatie over het mooie werk van Mariëtte en haar man Moses en actuele informatie over deze actie vind je op http://mchildcare.nl