• Brons voor Kaylee de Jong

    Kees-Jan van Overbeeke
  • Trainer Sjaak Kagchelland en Kim Zwinkels

    Wendy Zwinkels

ZPCH-zwemmers op podium tijdens NK

18-06-2017, 23:42 | Lezersnieuws | ZPCHwz

Afgelopen weekend vonden de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen (NJJK) en de Nederlandse Kampioenschappen lange baan (NK5km) plaats in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Voor ZPCH kwamen zes zwemsters aan de start en werden er zeer mooie resultaten behaald. Kaylee de Jong behaalde op de 5km een limiet voor de EJK.

Bij het NK 5km behaalden de ZPCH zwemsters Maike van de Velde, Madelon Dijkstra en Kaylee de Jong zeer goede resultaten. Maike zwom in een persoonlijk record van 1 uur 6 minuten en 44 seconden naar een 10de plaats. Madelon zwom een zeer goed debuut en werd 5de in een tijd van 1 uur 4 minuten en 58 seconden. Voor Kaylee was het een bijzondere wedstrijd die in het teken stond van een limiet voor het EJK Open Water in Frankrijk later deze zomer. In een tijd van 1 uur 1 en 19 seconden zwom zij naar een 3de plaats en bleef zij ruim onder de limiet voor de EJK.

De limieten voor het NJJK (Junioren en Jeugd) zijn dit jaar aangescherpt en daardoor was dit toernooi wat minder bezet. Voor ZPCH kwamen Imani de Jong, Kim Zwinkels en Isa van Maarleveld aan de start. Imani kwam vaak aan de start. Ze traint fulltime bij het RTC in Amsterdam en vertrok zondag vroeg al naar Hongarije als voorbereiding op de EJK in Israel over enkele weken. Imani pakte goud op de 100m vrijeslag, zilver op de 800m vrije slag en brons op de 400m vrijeslag.

Kim begon het toernooi minder goed met een mindere 400m vrije slag. Maar ze herpakte zich goed met een persoonlijk record op de 100m vlinderslag en 100m vrije slag. Op de 400m wisselslag zwom zij ruim 10seconden van haar tijd en eindigde op een mooie 6de plaats.

Voor Isa was het een debuut op de NJJK. Ze mocht via een bijplaatsing op de 100m rugslag toch starten. Ondanks dat zij geen persoonlijk record wist te zwemmen steeg zij op de ranglijst naar een mooie 16de plek.