• Samantha van Vuure op de 200m schoolslag

    zpchwz
  • Sander Kirillova op de 200m vlinderslag

    zpchwz
  • Doris Breij (baan 4) en Szigeti Titanilla op 100m rugslag

    zpchwz

ZPCH zwemt naar plek 10 in landelijke competitie

14-03-2017, 14:11 | Lezersnieuws | ZPCHwz

Afgelopen zondag vond de vierde en laatste ronde van de landelijke zwemcompetitie plaats in thuisbad Sportcomplex Willem Alexander. De ZPCH-zwemmers lieten zich goed zien. Van de 90 starts werden maar liefst 61 persoonlijke records gezwommen. Na de promotie vorig seizoen kan de zwemploeg zich op een prachtige 10de plaats handhaven in de A-competitie.

De grootste verbetering kwam van Corné Dielen. Hij wist op de 400m vrije slag dik 56 seconden van zijn tijd te zwemmen. Ook Meike Amundsen, Isis Boskeljon, Alysha de Jong, Erik Szigeti, Dominique van Vuure en Kim Zwinkels zwommen met deze afstand mooie persoonlijke records. Eén van de zwaarste afstanden, de 200m vlinderslag, werd gezwommen door Madelon Dijkstra, Caroline Boxman, Kaylee de Jong, Jüllich László, Marijn Kagchelland en Sander Kirillova, waarbij de eerste twee genoemden hun tijden met respectievelijk 19 en 12 seconden aanscherpten.

Bij de jongste deelnemers lieten Doris Breij, Willemijn Vastenhout, Szigeti Titanilla en Nike Aardewijn ook veel progressie zien op de 50m vrije slag en 100m rugslag. Sophie Brouwer, Robin Spreeuw en Kiki Koopman deden hetzelfde op diverse andere afstanden. Kas van de Vaart en Bas Eelzak verbeterden beiden hun 100m vrije slag tijd en komen hiermee dichterbij de magische 1-minuut grens. De heren estafette 4x200 m vrije slag, met Sander Kirillova, Jurre Dielen, Marijn Kagchelland en Kas van de Vaart, sloot de wedstrijd zeer spannend af waarbij ze tegenstander LZ 1886 voor zich zagen eindigen.

De zwemploeg van ZPCH kwam dit seizoen voor het eerst uit in de landelijke A-competitie en heeft met een mooie 10de plaats laten zien zich prima te kunnen handhaven in deze klasse.