• Bevers rond eigen gemaakt kampvuur

    Rijnlandgroep
  • Verschillende activiteiten van de Bevers

    Rijnlandgroep

Laat je uitdagen voor een nieuw jaar Scouting in Zwanenburg

19-01-2020, 13:19 | Lezersnieuws | Thijs

Al meer dan 85 jaar komen bij Scouting Rijnlandgroep Zwanenburg veel kinderen iedere week bij elkaar om een leuke tijd te hebben. Scouting is een avontuurlijke vrije tijdsbesteding voor iedereen van 5 jaar en ouder. Het nieuwe jaar werd ook dit jaar bij de groep traditioneel gestart met de nieuwjaarsreceptie en de eerste opkomsten zijn al weer achter de rug. Op 25 januari staat een open opkomst gepland bij de Bevers, de jongste groep van 5 tot 7 jaar. Iedereen die wil komen kijken en beleven wat Scouting is, is van harte welkom.

 

De jongste groep bij Scouting heet Bevers. Jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar spelen elke zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur met elkaar in het fantasiedorp Hotsjietonia. Afgelopen zaterdag werden 5 Bevers geïnstalleerd ook zij mogen zich vanaf nu een echte Bever noemen. Maar Hotsjietonia is nog lang niet vol. Daar kunnen nog veel meer Bevers komen spelen en daarom is het komende zaterdag 25 januari feest. Alle kinderen van 5 tot 7 jaar zijn uitgenodigd om gezellig mee te spelen. Ze mogen ook hun ouders meenemen. De opkomst begint om 10.00 uur en om 12.00 uur is het weer afgelopen. Kom je ook? Je hoeft niet direct lid te worden, maar je mag eerst vier opkomsten mee doen om te zien of je het leuk vindt.

 

Ben je ouder dan 7? Ook dan ben je natuurlijk welkom om eens te komen kijken. De Welpenhorde komt ook op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur bij elkaar en de Scouts en Explorers hebben op zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:30 opkomst. Voor meer informatie neem eens een kijkje op onze website: www.scoutingrijnland.nl. Of stuur een mailtje naar info@scoutingrijnland.nl

 

Maar wat is Scouting eigenlijk? Deze vraag wordt vaak gesteld en is niet zomaar te beantwoorden. Scouting biedt namelijk ontzettend veel verschillende activiteiten. Scouting staat voor samen, outdoor, spelen en uitdaging. Voor de Bevers is er iedere week weer een nieuw uitdagend programma. Ze spelen een spel in het park of op ons plein, lopen een speurtocht, spelen voetbal, maken een museum van hun eigen gemaakte kunst, spelen toneel, bouwen een burcht,of leren over gevaren van vuur om daarna lekker marshmallows te roosteren. Zo leren zij spelenderwijs samen te werken en oe wereld te ontdekken. De spelvisie van Scouting gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten. Voor de oudere leeftijdsgroepen is het programma net zo afwisselend, maar biedt het nieuwe uitdagingen en meer verantwoordelijkheid. Hoe dan ook: Scouting is samen bezig zijn en plezier beleven en dat kan op zoveel verschillende manieren dat het niet te beschrijven is!

 

De Rijnlandgroep zit in Zwanenburg vlakbij het park aan de Nolenslaan 5. Hier komen iedere week de leden bij elkaar op het eigen terrein van de groep. De leden zijn onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. De Bevers zijn de leden van 5 t/m 7 jaar; de Welpen van7 t/m 11 jaar; de Scouts van 11 t/m 15 jaar; de Explorers van 15 t/m 18 jaar en de Roverscouts van 18 t/m 21 jaar.