• Klaar voor de Start

    Paul Hijstek

Nieuw Parcours voor 30 jarige Atletiek Cross

26-11-2019, 21:47 | Lezersnieuws | Paul

Hoewel het Cross circuit dit jaar 30 jaar bestaat is er heel  veel  nieuw aan de Haarlemmermeerse editie op 8 december aanstaande.   

Na jaren prima samenwerking met de Bosmanege in het Haarlemmermeerse bos is nu een samenwerking gevonden met de Scouting groep Sint Maarten. De scouting  heeft  ook haar vaste thuisbasis in het bos. De beheerder Coen Goemans : “Wij zijn erg blij met onze fantastische accommodatie en zijn graag gastheer voor de Atletiek Vereniging Haarlemmermeer. Wij hopen veel lopers en publiek te mogen ontvangen om ze zo ook kennis te kunnen laten maken met onze aktiviteiten”.

De atletiekvereniging  op haar beurt is ook gelukkig met deze samenwerking.  Niet alleen kunnen wij nu warm en efficient de inschrijving organiseren,ook mogen wij de keuken gebruiken om de traditionele finishsoep te bereiden.

Voor de lopers ligt er een nieuwe Start Finish, vlak bij de inschrijving en is er een nieuw parcours. Het parcours is voor de pupillen 1,1 km en voor de junioren en volwassenen 2,5 , 5 en 10 km in ronden van 2,5 km.  In de grote ronde is een pittig klimmetje opgenomen, een echte kuitenbijter. De locatie is gelegen direct naast de parkeerplaats van Papa’s Beach House waardoor er ook ruim parkeergelegenheid beschikbaar is.

Het Crosscircuit is zowel voor wedstrijdlopers maar zeker ook voor recreanten. De sfeer is gemoedelijk en laagdrempelig zodat iedere loper op zijn eigen niveau kan presteren. De wedstrijd lopers lopen voor de prijzen en de punten voor het klassement in het RunX Haarlem Crosscircuit. RunX is de nieuwe naam van de hoofdsponsor RunX  Haarlem. ( voorheen Runnersworld).  Voor de recreatielopers is een Cross een welkome afwisseling op de vele asfaltkilometers en een hele goede training om met name sterker te worden.

Inschrijven voor de cross kan bij voorkeur via www.inschrijven.nl  of voor de late beslissers op 8 december in het Scouting gebouw bij de start.

Het programma  is als volgt:

10:15 uur pupillen/G atleten 1,1 km
10:30 CD Junioren 2,5 km
10:45 Sprintcross AB Junioren & Senioren 2,5 KM
11:00 Dameswedstrijd /trimloop 5 km
11:00 Herenwedstrijd /Trimloop 10 Km