• alle zes deelnemers

  Van Nus
 • Astrid Jonker en Danny Castien

  Van Nus
 • Nancy en Dexter Miguel

  Van Nus
 • Astrid Jonker en Nancy Miguel

  Van Nus
 • Miranda Moleman en Danny Castien

  Van Nus

Rolstoeldansers actief op NK in Steenwijk

06-10-2019, 21:50 | Lezersnieuws | Maureen

Kort na de start van het dansseizoen zijn de rolstoeldansers van Walking Wheels uit Hoofddorp al weer actief op het Nederlands Kampioenschap in Steenwijk. Zes dansers komen (in verschillende combinaties) op de dansvloer in de categorieën duo-dans (twee rolstoelgebruikers als danspaar), combi-dans (een rolstoelgebruiker met lopende partner) en dit jaar doet een deelnemer voor het eerst mee aan de freestyle showdans, een solo-dans. Met zeven medailles, waaronder twee Nederlands kampioen-titels mogen de dansers tevreden zijn vandaag.

Joan Nunumete danst in de Freestyle Showdance. Een categorie waarbij alle dansers een-voor-een op de vloer komen voor hun dans op hun eigen gekozen muziek. Met complimenten van mededansers krijgt zij uiteindelijk een medaille voor de tweede plaats voor haar vertolking van het Zwanenmeer.

Danny Castien en Astrid Jonker weten van te voren al dat zij Nederlands kampioen Latijns Amerikaanse dansen combi worden en zullen promoveren van de A-klasse naar de Hoofdklasse (de hoogste klasse). Voor de standaard dansen komen zij nu al uit in de Hoofdklasse. Met wisselende jury-beoordelingen krijgen zij uiteindelijk een medaille voor de vijfde plaats.

Danny Castien komt ook in de duo-dansen uit, nu met Miranda Moleman. Voor hen Hoofdklasse voor zowel de Latijns Amerikaanse dansen als de standaard dansen. In de standaard worden zij door een jurylid voor bijna elk optreden op een eerste plaats gezet, jammer genoeg hebben de andere vier juryleden een andere mening en wordt het uiteindelijk een vijfde plaats. In de latin behalen zij een tweede plaats.

Astrid Jonker danst nu precies een jaar wedstrijden met Nancy Miguel in de A-klasse standaard dansen duo. Met wat gebruikelijke improvisaties op de vloer, mogen zij aan het einde van de dag de Nederlandse titel in ontvangst nemen. Pal voor deze wedstrijd waren de nieuwe dansjurken klaar, deze zijn nu zijn zeker goed ingedanst.

Nancy Miguel staat ook in de combi-vorm, op de dansvloer, nu samen met haar echtgenoot Dexter Miguel. Al een aantal wedstrijden hebben zij in hun D-klasse (beginners) last van een ervaren danspaar dat nieuw in het rolstoeldansen is. Dit paar neemt de eerste plaats in bezit en promoveert nu naar de A-klasse. Voor Nancy en Dexter is daarmee de weg vrij om flink punten te scoren om ook naar de A-klasse te promoveren. Deze wedstrijd is het een tweede plaats.

Na het Wilhelmus kan iedereen zich weer omkleden en met een tevreden gevoel naar huis.