• Astrid & Nancy naar de eerste plaats

  Ronald van Nus
 • Astrid & danny in combidansen Hoofdklasse

  Ronald van Nus
 • Desiré en Linda met een vijfde plaats

  Ronald van Nus
 • Alle dansers van Walking Wheels tijdens de wedstrijd

  Ronald van Nus
 • Desiré met Linda op de dansvloer

  Ronald van Nus

Rolstoeldansers succesvol tijdens meest sfeervolle wedstrijd van het jaar

15-12-2019, 22:05 | Lezersnieuws | Maureen

Een aantal paren van de Hoofddorpse dansgroep komt tijdens deze bijzondere wedstrijd op de vloer. Naast een aantal ervaren wedstrijddansers neemt Desiré Veen, met Linda Castien, voor het eerst deel aan een landelijke wedstrijd. Joan Nunumete heeft de smaak van de freestyle te pakken en Marga & Wieger van Lith komen met een kapotte dansrolstoel naar Oldenzaal waar TNS ter plekke de reparatie verricht die in de afgelopen weken maar niet wilde vlotten. Bijna alle dansers hebben finale gedanst, en meerdere dansers hebben zelfs promotiepunten verdiend, nodig om naar de volgende categorie te promoveren.

 

Desiré Veen komt met Linda Castien voor het eerst uit op een grote wedstrijd als de Christmas Challenge Trophee. Omdat Linda assistent-instructeur is moeten de dames meteen in de A klasse voor duodansen 2 uitkomen. De jury-beoordelingen wisselen wat per dans en uiteindelijk eindigen zij op een vijfde plaats. Een mooi begin.

 

Nancy en Dexter Miguel dansen in de startersklasse, D klasse, combi 2. Hierin worden twee standaard dansen (Engelse wals en quickstep) en een Latijns Amerikaanse dans (samba) getoond. Ondanks een minder goede eerste ronde weten ze uiteindelijk een tweede plaats te behalen.
 

Nancy danst vervolgens in de A duo-klasse, standaard-2 met Astrid Jonker. Ondanks een blessure en een nieuwe choreografie in de tango weten zij de juryleden zonder uitzondering te overtuigen dat zij de beste zijn.
 

Marga en Wieger van Lith dansen ook A-klasse duo 1, in de categorieën standaard dansen én Latijns Amerikaanse dansen. Ook nemen ze nog deel aan de seniorencategorie. De gerepareerde rolstoel heeft het dan ook zwaar te verduren. In de Latin eindigen ze uiteindelijk als zesde. In de standaard-dansen komen ze niet verder dan een zevende plaats. Maar gezien de zenuwslopende technische voorbereidingen gold nu helemaal 'meedoen is belangrijker dan winnen'.
Tot slot komen zij ook uit in senioren duo standaard. Een klasse waarbij geen onderscheid wordt gemaakt in klasse 1 of 2. In dit geweld weten zij een klein deukje in het pakje boter te slaan, een zesde plaats valt hen ten deel.

 

Joan Nunumete danst in de singel woman freestyle de standaard (ballroom)dansen. Een categorie waarbij alle dansers een-voor-een op de vloer komen voor hun dans op hun eigen gekozen muziek. De vorige keer is haar goed bevallen. Voor danser en trainer waren er duidelijke verbeteringen. Het resultaat was echter gelijk aan de vorige keer, namelijk een tweede plaats.

 

Arnold en Meriam van der Klauw komen al een aantal jaren uit in A klasse combi 1, zowel standaard als latin. In drie van de acht Latin-dansen krijgen ze een eerste plaatsing waar ze terecht trots op zijn. Uiteindelijk eindigen ze in beide categorieën op de tweede plaats én krijgen ze in beide een promotiepunt waardoor in de Latin nog maar één punt nodig is voor promotie naar de Hoofdklasse.

 

Miranda Moleman en Danny Castien dansen in de hoogste duo-klasse 2, de hoofdklasse en komen ook uit in standaard dansen en Latijns Amerikaanse dansen (Latin). Ze dansen twee rondes in de Latin waarbij de tweede ronde beduidend beter is. Helaas voor hen tellen beide rondes mee en daarmee eindigen ze op een tweede plaats. In de standaard-klasse hebben ze een sterk veld tegenstanders, maar weten ze uiteindelijk een mooie tweede plaats te bemachtigen.
 

Danny Castien mag direct weer de vloer op, nu met Astrid Jonker, in Hoofdklasse combi standaard 2. Na vijf goede dansen is uiteindelijk de vierde plaats hun deel.

 

Zoals bijna elke keer, weten de dansers van Walking Wheels de (assistent-)Instructeur(s) met trots te vullen. Feedback in de weken vooraf gaand, maar ook na een eerste ronde zie je terug komen in het dansen. Dat geeft weer energie om door te gaan.


 

Voor meer informatie: www.walkingwheels.nl op onze facebook pagina.