• Controle bij de ingang van het HVC

    A.M. Wijsman

Fietsverlichting aan ? Altijd !

12-11-2019, 13:25 | Lezersnieuws | Ton

Op dinsdag 12 november j.l. vond, op initiatief van het Herbert Visserscollege te Nieuw-Vennep, de politie en Veilig Verkeer Nederland een fietsverlichtingscontrole plaats op de locatie van de school. Tevens waren de fietsenmakers van Fix My Bike aanwezig die terplaatse de defecte verlichting direct repareerden.

In de aanloop naar deze controle waren de ouders van de leerlingen schriftelijk op de hoogte gebracht van deze controle. Naast deze aankondiging werd tevens aangegeven hoe belangrijk het is dat hun kind zich zichtbaar is in het verkeer van en naar school.

Zowel leraren als medewerkers van de politie controleerden de leerlingen die met hun fiets naar school kwamen. Van zo'n 75% van de gecontroleerde fietsen bleek de verlichting prima in orde, maar dat betekend wel dat 25% van de fietsen niet aan de verlichtingseisen voldeed. Gelukkig werden deze fietsen terplaatse gerepareerd zodat ook die kinderen met goed werkende verlichting weer de weg op konden.

"Ieder jaar vinden weer diverse ongelukken plaats met kinderen die op de fiets naar school gaan. Met name in de donkere maanden is een slecht werkende en/of ontbrekende fietsverlichting hiervan de oorzaak, aldus wijkagent Wijsman. "We zullen de komende weken dan ook, rondom de scholen, veelvuldig controles uitvoeren öp het voeren van juiste en goed werkende fietsverlichting. Een bekeuring voor het niet voeren van juiste of goed werkende verlichting kost 55,-- euro. "