Dossiers

Dorpsraadvoorzitter(s)

HAARLEMMERMEER Verslaggever Frans Tol reist af naar de buitengewesten. Hij maakt een rondje langs de dorpsraadvoorzitters en bespreekt met hen wat er momenteel speelt in hun gebied. Marcel Klein, de dorpsraadvoorzitter van Nieuw-Vennep was de eerste gegadigde.

Parklaan

Er is flinke onrust ontstaan in de Parklaan in Hoofddorp nu vastgoedbedrijf Segesta (tevens eigenaar van de parkeergarage Q Park) meerdere woningen heeft opgekocht. De woningen grenzen met hun tuinen aan het terrein van Q Park.

MeerSport Spotlight

MeerSport Spotlight is een rubriek van HCnieuws.nl in samenwerking met Meerradio en het programma MeerSport. Iedere donderdag verschijnt een interview uit MeerSport met een gast uit de Haarlemmermeerse sportwereld uitgetypt en wel in HCnieuws.nl.

Adamas Inloophuis

Op Valentijnsdag 2007 werd het Adamas Inloophuis groots geopend door een aantal oncologie-verpleegkundigen uit de regio. Dit jaar (2017) bestaat het inloophuis dus 10 jaar. Gasten kunnen hier met lotgenoten praten, er zijn verschillende groepen.

Vluchtelingen

Ook Haarlemmermeer heeft haar verantwoordelijkheid genomen door een deel van de vluchtelingen in Nederland op te vangen. Het betrof acute noodopvang van 25 tot en met 30 september. Expo Haarlemmermeer bij Vijfhuizen werd aangewezen als noodopvang.

Honkbalcomplex

In 2008 is besloten dat het honk- en solfbalcomplex Hoofddorp Pioniers in Toolenburg-zuid moest verhuizen. Sportpark Toolenburg moet weg om plaats te maken voor woningen. Begin 2009 is definitief gekozen om het nieuwe honkbalcomplex te bouwen in PARK21.