Maatschappelijk

HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer telde halverwege dit jaar 615 jongeren tussen de 18 en 27 jaar die met onbekende bestemming zijn uitgeschreven uit de basisregistratie van de gemeente, zogenoemde spookjongeren. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat geantwoord op schriftelijke vragen van HAP-raadslid Sophie van de Meeberg.
HOOFDDORP Bij Boekhandel Stevens was er dinsdag een feestje; klanten van de boekhandel hebben bijna honderd prentenboeken gedoneerd voor kinderen die meedoen aan 'Meerbabbels' en 'Voorleesexpress' van Stichting Meerwaarde. En ook nog eens bijna 100 boeken voor de kinderen van de Voedselbank.
Advertorial
Helaas kan je een auto niet altijd verkopen of inruilen bij de aanschaf van een nieuwe auto. Als de auto bijvoorbeeld total loss is verklaard of geen apk meer heeft en niet...
HOOFDDORP Op basisscholen de Regenboog en de Bosbouwers start Jongeren Op Gezond Gewicht Haarlemmermeer met een nieuw project: Bewegend op Weg. Hiermee moeten de leerlingen en hun ouders overtuigd worden om minder met de auto naar school te komen. Want: lopen, fietsen of skaten is leuk én gezond.
HOOFDDORP Maar liefst 17 locaties van Maatvast vieren Burendag 2019. Buurtgenoten zijn van vrijdag 27 tot en met zondag 29 september van harte welkom om elkaar te ontmoeten bij het gevarieerde aanbod aan activiteiten in de Haarlemmermeerse wijkgebouwen, buurthuizen, dorpshuizen en jongerencentra.
Advertorial
LISSE Boot Natuursteen B.V. is sinds 1902 in Lisse gevestigd. Het bedrijf heeft een goede naam opgebouwd in de wijde omtrek en heeft klanten van Den Haag,...
De Sociëteit, een fijne ontmoetingsplek voor ouderen in Badhoevedorp, wordt sinds kort verwend door de lokale Albert Heijn. De ouderen die iedere zondag de Sociëteit bezoeken, blijven ook graag lunchen. Hiervoor betalen zij een kleine vergoeding. Dankzij de Albert Heijn genieten de deelnemers van een feestelijke en luxe lunch, voor een klein bedrag.
HAARLEMMERMEER Steeds meer Nederlanders wonen alleen. Vorig jaar woonden bijna drie miljoen mensen 'op zichzelf', wat neerkomt op 17,4 procent van de inwoners. In 2008 was dit nog 15,7 procent, zo blijkt uit vrijdag gepubliceerde CBS-cijfers. Hoe zit dat in Haarlemmermeer?
HOOFDDORP In samenwerking met de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum en de Gezondheidscentra Haarlemmermeer is het Paramedisch Behandelcentrum Hoofdpijn gestart met een onderzoek naar de behandeling van migraine. Er wordt onderzocht wat het verschil is in werkzaamheid tussen de behandeling door de...
HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer heeft in de periode van juli 2016 tot en met juni 2019 in totaal 8.365 meldingen over zwerfvuil en illegale dumpingen in de openbare buitenruimte gehad. Dat meldt het college naar aanleiding van schriftelijke vragen van het CDA.
HAARLEMMERMEER Minister Cora van Nieuwenhuizen, die onder meer Schiphol in haar portefeuille heeft, komt maandag 2 september naar Haarlemmermeer. Ze gaat die dag met burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven, wethouder Jurgen Nobel en een aantal inwoners en ondernemers in gesprek over de (groei van) de luchthaven.