Natuur en milieu

HAARLEMMERMEER Haarlemmermeer telde vorige zomer in totaal vijftig locaties waar de beruchte eikenprocessierups is waargenomen. Inwoners zijn destijds gewaarschuwd om niet met het beestje in aanraking te komen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders geantwoord op schriftelijke vragen van GroenLinks.
HAARLEMMERMEER Elke even week van het jaar bericht bioloog Franke van der Laan over de florafauna in Haarlemmermeer. Deze keer: Wegedoorn.
Advertorial
Helaas kan je een auto niet altijd verkopen of inruilen bij de aanschaf van een nieuwe auto. Als de auto bijvoorbeeld total loss is verklaard of geen apk meer heeft en niet...
ZWANENBURG Door de recente ontwikkelingen rond Schiphol, heeft de Dorpsraad Zwanenburg/ Halfweg besloten om een enquête te houden. Hierin wordt de bewoners gevraagd hoe zij vinden dat hun belangen behartigd moeten worden bij het overleg over Schiphol. De uitslag van deze enquête wordt op 15 januari bekend gemaakt.
HAARLEMMERMEER Elke even week van het jaar bericht bioloog Franke van der Laan over de florafauna in Haarlemmermeer. Deze keer: Tamme Kastanje.
Advertorial
Als u medische zorg nodig heeft, dan belt u met uw huisarts. Maar wat doet u bij vragen over uw gezondheid? Zorg en Zekerheid, de zorgverzekeraar bij u in de buurt, zet de...
HAARLEMMERMEER Inwoners van Haarlemmermeer die hun grote afvalemmer willen omruilen voor een kleinere kunnen dat vanaf het nieuwe jaar gratis doen. Wethouder Mariëtte Sedee heeft dat deze week gezegd in een gesprek met vertegenwoordigers van de pers.
HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer wordt de komende jaren onderdeel van een groot regionaal wandelnetwerk. Dat heeft wethouder Mariëtte Sedee deze week gezegd tijdens het wekelijkse persuurtje.
NIEUW-VENNEP Het college van burgemeester en wethouders wil de Vliegerweide in natuurgebied Venneperhout in Nieuw-Vennep omvormen tot een recreatiegebied waar het straks goed toeven is. Verantwoordelijk wethouder Mariëtte Sedee sprak deze week over een waar hoogstandje met bloemrijk gras en omzoomd met bomen.
SCHIPHOL Verdere groei van Schiphol is alleen mogelijk als de leefbaarheid van de omgeving echt verbetert. En dat moet niet alleen in theorie zo zijn. Maatregelen moeten "gezien en gevoeld gaan worden, niet op papier, maar bij de mensen thuis". Oud-staatssecretaris Pieter van Geel schrijft dat in een advies aan minister Cora van Nieuwenhuizen ...
SCHIPHOL Honderden medewerkers van Schiphol hebben geklaagd over ultrafijnstof op de luchthaven. Vakbond FNV stelde daar vorige week een speciaal meldpunt voor in. Daar zijn volgens de bond in een week tijd vierhonderd meldingen gedaan. "Dat geeft wel aan dat de mensen die dagelijks in de ultrafijnstof moeten werken zich ernstige zorgen maken...