Politiek

HAARLEMMERMEER De kwaliteit van het leerlingenvervoer blijft de gemoederen bezig houden in Haarlemmermeer. Nadat vorige maand de VVD al vragen stelde en afgelopen donderdag bezorgde ouders bij de raad aan de bel trokken, heeft nu ook GroenLinks vragen gesteld over deze kwestie.
HAARLEMMERMEER De gemeenteraad heeft vorige week nog geen besluit genomen over de invoering van de zogenoemde ja/ja-sticker in Haarlemmermeer. De raad was gevoelig voor de oproep van burgemeester Marianne Schuurmans om een beslissing uit te stellen, omdat zij bezig is met een nader onderzoek naar de gevolgen.
Advertorial
Helaas kan je een auto niet altijd verkopen of inruilen bij de aanschaf van een nieuwe auto. Als de auto bijvoorbeeld total loss is verklaard of geen apk meer heeft en niet...
HAARLEMMERMEER "We hebben het dertig jaar netjes gehouden, nu doen we het op deze manier", zegt akkerbouwer Jasper Roubos over de harde boerenactie van dinsdag. Samen met vele honderden boeren en hun tractoren legde hij het verkeer rond Den Haag stil om te protesteren op het Mailieveld. Het gevolg was dat 1 oktober 2019 in de boeken gaat als...
HAARLEMMERMEER De tarieven voor de inzameling van huisvuil in Haarlemmermeer gaan volgend jaar met 6 procent omhoog. Dat staat in de belastingvoorstellen die het college van burgemeester en wethouders naar de gemeenteraad heeft gestuurd.
Advertorial
HOOFDDORP Ook dit kwartaal heeft WK makelaars weer de cijfers van de bestaande bouw onder de loep genomen en vergeleek de plaatsen Hoofddorp en Nieuw...
HAARLEMMERMEER Bestuurders van Schiphol-gemeenten Amstelveen, Aalsmeer en Haarlemmermeer hebben maandag een werkbezoek gebracht aan Lelystad Airport. Ze kregen daar van directeur Hanne Buis te horen dat het vliegveld zo goed als gereed is om een aantal vluchten van Schiphol over te nemen.
HAARLEMMERMEER Inwoners van Haarlemmermeer mogen binnenkort in het openbaar geen lachgas meer gebruiken. De gemeenteraad heeft donderdag unaniem besloten dat het totaalverbod in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) wordt opgenomen.
HOOFDDORP Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat er onderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid om op 'vuilhotspots' in de gemeente bewakingscamera's te plaatsen om het dumpen van afval tegen te gaan. Alleen GroenLinks en PvdA stemden donderdagavond tijdens de raadsvergadering tegen een motie van de VVD.
HAARLEMMERMEER Valérie Benjamins stopt als fractie-assistent van D66 Haarlemmermeer. Dat heeft de lokale politieke partij zojuist bekendgemaakt. Benjamins kan haar nieuwe baan niet meer combineren met haar werk voor de partij.